Arvidssons favoriter – herr

I går var det damernas tur, och i dag ska jag försöka plocka ut sex favoriter på killsidan. Vill åter betona att det här inte nödvändigtvis handlar om de sex bästa spelarna jag vet om rent kapacitetsmässigt, utan vi har tagit in fler aspekter än så i den här bedömningen.

(Lars kommer nog in snart och snyggar till det här inlägget med bilder…)

MÅLVAKT
Min barndomsvän och burväktare Fredrik Lundberg blir bara bättre och bättre för varje år. I år var han sanslöst bra i målet många matcher, och höll bland annat nollan i 55 minuter mot seriens absolut målgladaste lag i Hudik/Björkberg. Att han dessutom gjort fem poäng framåt i form av sina utkast gör ju inte saken sämre. Men nästa år konkurrerar han med Erik Ställ och det blir naturligtvis en benhård konkurrent för ”Fluddan”.

VÄNSTERBACK
Här plockar jag ut Skellefteå IBK:s finlirare Anders Sundqvist som hittills aldrig har tittat ner på bollen i sin innebandykarriär – inte vad jag har märkt av i alla fall. En väldigt spelskicklig back och den typen av spelare har alltid en fördel om man ska komma med i mitt favoritlag.

HÖGERBACK
Här har jag valt att plocka ut ännu en barndomsvän men jag är ganska säker på att jag hade gillat hans spelstil ändå. Jag har nämligen valt Umeå Citys Stefan Lindberg som enligt mig har gjort en riktig kanonsäsong. Totalt orädd och hänger mer än gärna med upp i offensiven. Hockeyinstinkterna finns kvar och han bryter ofta mot klassiska innebandymönster.


CENTER
En kille som tog hela staden med storm då han kom. Ödmjuk som få och det är alltid ett plus. Ni kanske räknat ut vem det är nu men det handlar i alla fall om Jonas Svahn. Älskar hans spelstil, som ofta handlar om att helt enkelt springa igenom, komma fri, och sedan lägga in en elegant backhand. Skottet ska vi inte prata om men det behövs ju knappt med tanke på hans övriga förmågor.

VÄNSTERFORWARD
Han har varit idol och förebild för mig och väldigt många andra. Pratar naturligtvis om legenden Peder Bodén. Har svårt att se att någon någonsin kommer ha lika skön spelstil som honom. Magiska handleder och ett spelsinne som är ”out of this world” som Sir Alex hade sagt. Han har bjudit på väääldigt många läckerbitar i Gammliahallen. Från senaste säsongen minns jag mest lobbmålet mot Mullsjö i grundseriens sista omgång.

HÖGERFORWARD
Här väljer jag att än en gång plocka ut en god vän. Men jag kan garantera er att jag hade älskat Daniel Nygrens spelstil oavsett om jag hade hatat honom som person. Med sitt spikraka blad söker han passningen 101 gånger av 100 och han är fantastiskt skicklig runt om kring kassen. Fysiken är långt ifrån topptrim, men just liret och tekniken är något som han verkligen besitter. Med lite vilja hade han kunnat bli hur bra som helst, men tyvärr är han, lite som tjuren Ferdinand, nöjd med att spela kvar i division II och lukta på blommorna.

BUBBLARE: Mattias ”Hunken” Johansson. Världens skönaste spelare alla kategorier. Är back-up på samtliga platser i mitt lag, även om jag skulle föredra att sätta honom i målet för allas trevnad.

5 kommentarer

 1. Här är ett förslag på en allstar old-timers

  Målvakt: Ronny Englund
  Back: Gustaf Forsberg
  Back: Ulf Brännström
  Center: Robert Holmgren
  Forward: Patrik Eklund
  Forward: Daniel Marklund

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>