Därför toppar Thorengruppen


Sandåkern hade det tufft i allsvenskan och knäcktes för mycket mentalt under hösten för att ge sig själva en ärlig chans att hålla sig kvar i serien. Degradering blev summa sumarum för SSK, men jag kan försäkra er om att den historian inte kommer att återupprepa sig för Team Thorengruppen.

Sandåkern hade i mina ögon inte spelarmaterialet för att bli slagkraftiga nog i allsvenskan, visst fanns chanserna för att man med nöd och näppe hade kunnat klara sig kvar, men i mina ögon var det ingen superskräll att de återigen spelar i division I kommande säsong. Tränarduon Eriksson/Brolin visade prov på ett starkt engagemang och god innebandykunskap, men inte ens MacGyver hade klarat av att formera SSK till ett stabilt allsvensk lag den gågna säsongen, tyvärr – men jag tror att de flesta som summerat säsongen för de rödklädda kan instämma i den analysen.

Nu när Thoren förstärkt truppen så markant och kanske till och med får sina spelare att ändra sin inställning till träningar och kanske få upp lite mer driv i spelarna då Yngve Nordin, Erik Ställ, Olof Schäfer och Mats Jonsson anlänt, då tror jag att laget till och med kan delta i toppstriden av allsvenskan. Framför allt då ryktet säger att fler spelare är på väg in.

Visst kommer man få det tufft att möta lag som Balrog, bland annat, men jag tror att laget definitivt har något stort på gång. Spelarmässigt, om man tittar på de två första formationerna så är de – ja, de är grymma rent ut sagt och jag tror att det kan föra laget långt i serien. Kanske är jag lite naiv då jag till och med tror att laget kan brottas om en topp tre-placering beroende på hur inställningen är hos spelarna.

Men vad betyder då den här satsningen från Thorengruppen egentligen. På sikt så känns det mer eller mindre ofrånkomligt att Thoren spelar i superligan – även om vägen dit såklart är lång. Finns det då plats för tre elitlag i Umeå på herrsidan? Nej, frågar du mig så tror jag faktiskt inte det. Jag tror definitivt att staden är så bred innebandymässigt att man skulle kunna ha två lag i SSL och två lag i allsvenskan, men att däremot ha hela tre lag på absolut toppnivå, det blir tajt även för innebandyns huvudstad.

Summa sumarum här då; Thorengruppen blir topp tre i allsvenskan, punkt slut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>