GUIF tackar ja och tar klivet upp

Som vi berättade om tidigare i dag så har GUIF fått en förfrågan om att ta steget upp till herrettan. Nu är beslutet fattat, och jag tog ett kort snack med en lättad nyckelspelare i form av Per Beijar.

- Fantastiskt härligt! Det här hade man inte trott för ett år sen då vi fick starta om från noll eftersom det endast fanns 5-6 spelare och inga tränare, säger Beijar.
Men säsongen gick helt klart över förväntan och laget vann herrtvåan i överlägsen stil.
- Vi fick ihop ett riktigt skönt gäng med bra karaktär och har gjort en kanonsäsong, och att få toppa med det här känns magiskt roligt, säger han med ett stort leende.
Samtidigt finns en baksida med det hela också – betydligt mycket mer jobb, och den ekonomiska situationen blir tuff att hantera.
- Nu är de bara kavla upp ärmarna och börja jobba, både i löpsspåret och på värvningsfronten. Vi måste bredda organisationen och få in mer pengar men de kommer vi fixa, säger Beijar lugnande.
Alltså har vi på mindre än ett dygn har fått två nya länslag till herrettan – kul!

9 kommentarer

 1. Så var ju inte riktigt fallet. Tränaren valde själv att inte fortsätta av olika anledningar. Så så värst märkligt eller illa var det ju inte. Med nya tag: www2.idrottonline.se/GimonasUmeaIF-Innebandy/Nyheter/Innebandynyheter/ClaesPetertaroverherrarn
  a/

 2. Stämmer tyvärr inte.
  Tränarna hade gärna fortsatt leda laget i div1.
  Båda blev förvånade när Guif hade skrivit på för två nya tränare.

 3. Märkligt, javisst! Är det så att tränarna gärna velat fortsätta att leda laget i div.1 så funderar man ju hur styrelsen tänkt här. Hur kan man tillsätta nya tränare utan att säkerställa att de gamla,som fört upp laget, inte vill fortsätta. Har vi så gott om tränare i ”innebandy-umeå” att vi kan behandla engagerade & kompetenta ledare såhär? Vet Ni på bloggen ngt om detta?

 4. Både ”Mackan” och ”Nja” har rätt. Det var uttalat från de gamla tränarnas sida att man enbart var intresserad om det gällde spel i div 1. Eftersom att det såg ut att bli spel i div 2 började man därför leta nya ledare och hittade några. Sen då dom i princip var signade blev GUIF erbjudna en plats i div 1. Sen kan diskutera runt varför man inte väntade med att gå så långt fram i processen innan man visste hur kommande säsong skulle se ut, men grundproblemet är bristande kommunikation mellan parterna.

 5. Enligt källor var det så att tränaren gärna fortsatt om GUIF gått upp i ettan. När så inte var fallet (fram till i förrgår) var inte en fortsättning aktuellt. Då hade GUIF turen att knyta två nya tränare ganska snabbt. Då inte tränare växer på träd så var det den bästa lösningen. Jag tror att den lösningen är rätt bra för GUIF och att den på intet sätt har någon grund i någon ”ratning” eller liknande. Kan med rätt torrt på fötterna säga att alla inom GUIF och den berörda tränaren varit nöjda med den gångna säsongen. Det finns nog inga hard feelings i detta ärende från någon sida utan att det mest var tillfälligheter som avgjorde i slutändan.

 6. Insatt värkar ju just rätt insatt, men att dålig kommunikation lega bakom är nog rätt förenklat, eftersom GUIF stod utan tränare under rådande premmiser och då gjorde sitt yttersta för att säkra upp tränarfrågan, och hade turen att hitta av två väldigt intresserade och iaf hyffsat rutinerade tränare. Svårt att både äta kakan och ha kakan kvar typ…

 7. Kom ihåg att det är idrottsföreningen som tillsätter sina tränare, iaf på seniornivå. Oavsett idrott. Det är inte tränarna som tillsätter sig själva. Gissningsvis löper kontrakten ut 30/4, vilket är brukligt i innebandy, och då kan ju alltid föreningen gå vidare om den vill det. Generellt är det är alltid känsligt med med uppbrott. Titta bara på skidskyttetjejerna och deras reaktion på att Pichler drar till Ryssland. Men kan hålla med om att kommunikation alltid är viktigt. Iaf önskar jag GUIF lycka till! Det är en tuff serie. Men ni fixar det! Bra för IB-Umeå att ni med ert upptagningsområde tar steget upp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>