Finlands största stjärna till Umeå?


När Teru Tiitu berättade att Sverige och svenska superligan är hans mål inför kommande säsong så startade en masshysteri inom svensk innebandy. Tiitu är Finlands största stjärna och i hemlandet till och med större än världens bästa Mika Kohonen. Tiitu skulle självfallet vara en drömvärvning för båda Umeåklubbarna och undrar du varför denna rubrik så var det därför att jag tidigt i morse fick ett sms av en kollega i innebandyvärlden som skrev: ”ring mig så fort du ser det här!!”.

Jag gjorde två utropstecken, men egentligen var det ett tiotal. I alla fall så fick jag ju lite smått panik och ringde upp min kära kollega som snabbt kom till saken:

”En av Umeåklubbarna har lagt fram pengar för att signa Teru Tiitu”

Först skrattade jag bara åt hans uttalande, men efterhand så började poängen växa in. Självklart ser jag det som en smärre omöjlighet att någon av Umeåklubbarna kan övertala honom att komma hit upp när han i själva verket med största säkerhet kommer hamna i AIK, Storvreta eller Helsingborg. Finska vänner i de två sistnämda, Täby har tillräckligt tjockt på forwardsplatserna och AIK behöver honom mest. Men självklart vore det ju en dröm att se Tiitu på 090-mark nästa säsong, håller ni inte med?

***

Förövrigt läste jag att en av mina favoritspelare, sett till spelstil, valt att skriva på för just CaperioTäby. Mikael Karlsson har gjort klart med ännu en klubb och nu är ju bara frågan – vilket mer lag han ska skriva på för…

2 kommentarer

  1. Jag tror inte Tiitu flyttar till Sverige för att bli rik utan för att spela i världens bästa liga. Och i min mening skulle det nog krävas mer än heltidslön för att få honom till Thorengruppen. Superligan är nog Tiitus mål och jag tror, som jag skriver i texten, att det är Helsingborg, AIK, Storvreta och Pixbo som brottar om stjärnan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>