”Vi borde ha gjort fler mål i första”


IBK Dalen reste, liksom Iksu, ner till Stockholm för dubbelmöte med Djurgården och Täby. För Dalen blev det två poäng totalt som får ses som ett okej resultat med tanke på att laget inte besegrat Täby på bortaplan på fem år. Tjejerna inledde matchen bra och hade ledningen efter den första perioden, även om den var i underkant.

– Spelet i andra och tredje blev rätt hafsigt. Men efter 65 minuter får man säga att vi är nöjda med två poäng, säger Henrik Vilhelmsson.

Amanda Öhman dominerade matchen och gjorde även både 2-2-målet och 2-3-målet för Dalen. Matchen gick till förlängning och där avgjorde nyförvärvet Cecilia Di Nardo.

Plusbetyg även till Felicia Tjäderborn som vaktade kassen mot Täby.

Starten mot Djurgården blev exakt som den mot Täby enligt Vilhelmsson. Gästerna tog ledningen, men efter en oerhört tilltrasslad situation efter att Dalen spelat tre utespelare mot fyra kunde Djurgården springa ifrån.

– Vi hade behövt ha någon kasse upp på Djurgården för att de skulle börja gå hem. Men prestationen var lika bra om inte bättre än mot Täby.

Pluspoäng till Emmy Persson i målet och Emelie Nordlinder som gjorde en bra match mot DIF.

Nog om helgen, nu börjar det närma sig derby här uppe i Umeå – igen. IBK Dalen-Iksu på onsdag och då kommer såklart frågan, ska vi köra lite gästbloggar för att få upp stämningen även för det här derbyt?

Matchen kommer spelas i Gammliahallen, något Iksu inte brukar gilla. Mer inför den matchen kommer imorgon och under onsdagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *