Prekär situation för bloggare – klar för Dalen

Sedan Joakim Lundberg aviserade att han skulle sluta i Dalens lag i Sunday League har sportchefen Janne Wiktorsson letat med ljus och lykta efter en ersättare.

Wiktorsson blev så desperat att han till och med vände sig till innebandybloggare för att hitta denna pusselbit. Först fick naturligtvis undertecknad frågan, men jag valde att ändå stanna kvar i Thorengruppen trots allt.

Därav gick frågan vidare till allas vår Lars Lindberg. Efter att ha konstaterat att han har alldeles för mycket tid över på sin fritid tackade han ja.

– Jag är överlycklig. Det är en stor sten som har fallit från våra hjärtan. Vi ville verkligen ha en ersättare och vi tror att Lars kan göra det bra även om han kanske inte riktigt är lika rapp i vändningarna och handlederna som Jocke, säger Janne Wiktorsson i ett högst inofficiellt uttalande till bloggen.

Bloggen tog sig även en pratstund med Lars själv om detta…

Pressen är redan enorm på dig. Vad kan du bidra med till Dalen?
– Redan i och med den här frågan kommer så förstår jag att jag kommer få skit för det här. Jag vill till att börja med förtydliga att jag bara går med i ett Sunday League-lag för att det är enda sättet jag kommer ha tid att utöva någon innebandy i och med min arbetssituation. Jag sätter mig själv i en prekär situation i och med lagnamnet. Jag vill även förtydliga att jag nekat till att bli medlem i IBK Dalen då jag håller hårt på min förmåga att vara opartisk och skulle den statusen ifrågasättas kommer jag att hoppa av tåget och inte spela alls. Det här är helt enkelt för att jag ska få spela alls, då jag inte vill förbinda mig till något lag på något sätt egentligen i och med att jag arbetar med innebandy på heltid och inte vill få min neutralitet ifrågasat.

Spelmässigt kommer jag göra mitt för att vinna assistligan. Jag har tränat en del med gänget och bland annat Andreas Hermansson känns giftig. Kanske att man söker bladet på honom eller Thomas Lilja som jag tror kommer komma högt i poängligan.

Hur kommer din matchoutfit att se ut? Hur går det med ormskinnsvärmebyxorna?
– Ja, ska jag lika spela ska jag självklart gå all in på min outfit. Det kommer bli vita skor, kanske med någon form av personalisering. Min klubba kommer vara flashigast i serien och jag kommer mest troligt att jobba mer offensivt än defensivt. Jag har beställt ett specialpannband som Kohonen haft i väskan sedan ett halvår och luktar finsk svett plus att mina svettband kommer direkt från Anders Hellgårds och Niklas Jihdes tvättkorgar. Jag kommer helt klart att bli det mest omtalade i Sunday League. Sett till utrustningen i alla fall.

Vinner du poängligan?
– Jag hoppas verkligen på det. Kvalitet har jag ju i mängder, men sedan om de är att styra mina lagkamrater eller att själv hitta målet är en öppen fråga. Jag har inte snabbheten, men bredden av min bakdel kan täcka bort mycket och sedan hoppas jag att folk kommer flytta på sig för mig för att slippa negativa ord om dem här efter matchen.

Kommer du få nummer tio?
– Ställer mig inte på en idrottsplan utan och det skulle vara ett kontraktsbrott jag skulle få ta med Sibersky om något annat skulle ske. Men jag garenterar att det inte kommer att hända.

Hur mycket hårvax tycker du att man bör ha inför en match?
– Något annat än en backslick finns inte i min värld. Men jag kommer inte gå på Dax-vax då det helt ärligt är lite för billig skit. Jag vill ha kvalitet och kommer gå på Difi i någon form. Det är 200 kronor burken och känns värdigt till uppgiften.

Kommer du att kunna vara objektiv i ditt bloggande nu när du faktiskt ska representera Dalen? 
– Som jag förstått det hela har lagnamnet inget med själva klubben att göra och det hoppas jag stämmer. Det har förekommit folk som trott att jag sympatiserat med Dalen och jag förstår att jag kastar några pinnar i elden åt de personerna, men samtidigt är det inget jag lägger vikt vid då jag själv vet hur sanningen är och att det enda laget jag sympatiserar med är klätt i röd och spelar sina matcher på Anfield och håller på med en annan typ av boll.

Men självklart kommer jag inte vara objektiv gällande min egen insats. Den självdistansen har jag inte.

*

Lars debuterar på söndag för alla som vill se. Det lär bli underhållande – på ett eller annat sätt!

2 kommentarer

  1. Exakt kommentarer som denna som gör att jag inte vill spela där. Tro mig, Leffe. Jag har inga sympatier med något lag i staden annat än att framgång för stadens lag ger mig mer jobb. Vill du inte tro mig är det upp till dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *