Dags att inte vara lika snäll längre


Det har nu gått några dagar sedan jag satt i Gammliahallen och kände hur taket höll på att falla ner över såväl IBK Dalen som de som samlats för att skåda matchen mot Sirius. Vi sa inför söndagen att Jacke skulle skriva om matchen och det var nog lika bra. Jacke summerade egentligen allt jag tänkte efter matchen, men var bara lite snällare än vad jag hade varit.

Jag tycker att det som saknas i laget just nu inte bara är bristen på en fungerande spelidé, utan att lagets spelare inte ser ut som att de själva tror på vad de gör. Laget har fått in Ulf Hallstensson och jag ifrågasätter inte hans kunnande som innebandytränare, men vad jag däremot just nu ifrågasätter är hur han och Andreas Westerlund får ut kapaciteten av sina spelare. För just nu är det exakt vad de inte gör.

Det var längesen jag såg Johan Samuelsson vara direkt dålig två matcher i rad och nu har det hänt. Mot Sirius gjorde Johan en bra grej, att styra in Ketils skott med kroppen, men med klubban och händerna är det inte mycket som stämmer.

Samma sak gäller Peder Bodén och Christian Hjort. Jag tror att mycket hänger i att den trion har splittrats. Det har tagit bort någon form av säkerhet som stör samtliga tre. Christian Hjort får inga skottlägen, Peder har inte Johan och Robin Nilsberth runt sig som förstår hans spel och då tappar han väldigt mycket av sin kapacitet.

Jonas Svahn var kanske den stora överraskningen under fjolårssäsongen tillsammans med en pånyttfödd Anton Ermlin och just nu tror jag att det är just den duon som kan behöva återförening tillsammans med Ketil Kronberg. Då har även andrakedjan tre kreativa spelare. Det enda minuset är såklart att landslagsspelaren Alexander Bodén förpassas till tredjeformationen, men om Hallstensson/Westerlund ändå ska spela på tre femmor inledningsvis så tror jag inte det spelar speciellt stor roll.

Alexander är en checkingspelare och forecheckare av rang. Sätt honom tillsammans med en sprudlande Milan Tomasik och använd Timmy Nyberg som tredjelänk och jag tror att du har en riktigt bra och tuff tredjekedja att möta. Det skulle även tillföra att man får tydligare roller i kedjorna. Första och andra blir kreativa och producerande medan tredje ska gnugga och trötta ut motståndarna och då kommer såklart en och en annan boll att trilla in också.

Dalen är nere i en djup formsvacka och ställs nu mot ett hemmastarkt Pixbo Wallenstam till helgen. Jag tror att laget måste få samla ihop sig, gå tillbaka till sin gamla förstafemma och spela på fyra backar. Back to basic och framför allt börja göra det enkla.

Det går inte börja tappa bollar i uppspelsfasen och i sista tredjedelen som laget gjort de senaste matcherna.

Plusbetyg dock till Robin Nilsberth, som fram till han blev arg – som Jacke redan poängterat, var riktigt, riktigt bra. Nu handlar det om att fler i laget ska komma upp till sin toppnivå, för just nu är det väldigt få som är där.

Inte direkt optimalt för laget att Hallstensson just nu befinner sig i Varberg för landslagsläger med damerna, eller så kanske helt enkelt laget får snacka ihop sig på egen hand och rensa skallarna mellan varandra, kan fungera det med.

Väldigt kul att se intervjuer med Jan-Erik Vaara förresten, han ger alltid en massa skit till Ulf Hallstensson och snart måste jag nog göra någon form av videointervju med Ulf så han får möjligheten att kontra. Vore ju kul att höra allt han har på Vaara – som säkert lär vara en hel del.

***

På en helt annan sida av innebandyvärlden vill jag flagga för min före detta lagkompis från Skellefteå, Alexander Pettersson som i veckan gjorde debut i norska elitserien. Alle var på den tiden vi spelade tillsammans galet snabb och irrationell med boll, skapade målchanser åt sig själv och åt andra på ett bra sätt och producerade bra, på den tiden i division II i Sverige – nu ägnar han sig alltså åt elitinnebandy i Norge.
Älskar den här bilden dessutom.
Alexander fick spela i förstafemman och när laget gick ner på två femmor var han även då med i förstafemman, kul att höra. Grattis till tre poäng dessutom.

3 kommentarer

  1. Det är bara att inse, ”supertränaren” Hallstensson håller på att misslyckas, igen. Hockeytränaren Wirtalas facit var mycket mycket bättre.

  2. Ta och lämna den nya fina arenan och kliv och spela lite mer grisinnebandy på parketten igen!Nu när det ändå är runt 1000 åskådare per match så skulle det bli en grym atmosfär där inne och även tända grabbarna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *