City blåsta på konfekten och två poäng


Efter att själv ha avverkat sin andra match för året är jag äntligen hemma för att kunna blogga lite igen. Förkylningen gör sig påmind, men intrycken från dagens match mellan Umeå City och Storvreta slår högre än så.

Till att börja med kan vi förklara matchbilden för de som inte befann sig på plats. Umeå City kom ut och skapade mängder med kvalificerade chanser i den första perioden och Simon Brändström var riktigt stabil i målet.

City sprang ifrån till en 4-0-ledning. Och på vilket sätt de gjorde det. 1-0-målet signerades Peder Viklund från slottet efter en fin framspelning av Christoffer Sjöström, men sen kom mästerverket. Stefan Lindberg tog bollen från backplats, petade tunnel och fick världens bästa back, Mattias Samuelsson, att se ut som en statist som var uppe och beställde en French Hotdog när han passerade och sedan placerade in 2-0. MAGISKT snyggt från City-backen.

Inte var det fulare när Stefan vid ett frislag med bara några sekunder kvar av den första perioden serverade Erik Nilsson till öppet mål efter en vacker frislagsvariant. Men efter det hände något. Mika Kohonen reducerade med en strumprullare och sedan blev det den första av några riktigt tveksamma domslut i matchen.

Joel Kanebjörk vann bollen mot en Cityspelare som jag inte minns vem det var i hörnet, sparkade fram bollen till Henrik Stenberg och det målet skulle såklart ha dömts bort, det förstår alla som kan regelboken.

City blev förståeligt nog fullständigt vansinniga. En självklar reaktion som många hade gjort likadant, men dock märks det att laget är relativt orutinerade i liknande sammanhang då Storvreta helt enkelt tog tillvara på Citys ofokusering. Laget kunde helt enkelt inte släppa domslutet och gästerna visade storhet i sin effektivitet även om Simon Brändström i den första halvan var riktigt bra.

Storvreta gick ner på två femmor och satte ihop sin livsfarliga förstafemma som gjorde så gott som alla mål – som inte City slog in själva. Mattias Hedlund gjorde ett ödesdigert misstag vid 5-4-målet och sedan slarvade City ordentligt vid 5-5-målet där Henrik Schäfer och Simon Brändström får ta på sig baklängesmålet.

Efter det blev det ordentlig kamp om poängen, för särskiljt välspelaat var det inte. Lagen följdes åt med uddamålet genom hela den andra halvan av matchen men vid ställningen 6-6 kom nästa domslut som skulle visa sig förödande för hemmalaget. Storvreta fick bollen i hörnet och serverade den in i slottet, till vad jag tror var Henrik Stenberg som rusade framåt (lite osäker i den frågan). Bollen sparkas in av Storvretaspelaren och domaren menar på att bollen ska ha tagit via Erik Nilssons vad och in i mål. Dock var Nilsson en dryg meter bakom Stenberg och så vitt jag kunde se och samtliga andra jag frågade så var Nilsson inte på bollen – något han själv konstaterade efter matchen.

Ett misstag från domarduon som helt enkelt kostar City matchen, eller åtminstone en poäng. Storvreta skulle ha vunnit matchen om man frågade de flesta på förhand, men de svenska mästarna tog alldeles för lätt på uppgiften i den första perioden och då visade City tålamod och styrka i kontringarna. Framförda av Erik Nilsson, Peter Larsson (stundtals), Thomas Holmgren, Stefan Lindberg och Emil Johansson borde City ha fått med sig åtminstone en poäng från matchen.

Jag har försökt hålla mig aktiv i kampen om att det ska bli mindre fokusering på domarna i svensk innebandy, men efter dagens match känner jag förståelse för frustrationen i Umeå City. Domarna var virriga i många beslut på banan och åtminstone en utvisning åt båda håll tyckte jag var direkt felaktiga. Sen hävdar jag även att det sista målet skulle ha dömts bort – och det tror jag knappast att jag är ensam om.

****

IBK Dalen då. Ja, laget är för det första kvar i Göteborg då ovädret ställde in lagets flyg. Laget vann två poäng efter sen kvittering genom Robin Nilsberth och avgörande genom Peder Bodén. Bodéns far, Hasse Andersson satt nära mig under Citymatchen och kunde referera från diverse liverapporter och som jag har förstått det efter att även pratat med lite folk i Göteborg ska Dalen ha haft mängder med chanser och Jon Hedlund därmed blåst Dalen på konfekten – även där. Men två poäng är på rätt väg och två poäng mot hemmastarka Pixbo är bra. Jag lämnar det så då jag inte kunnat följa matchen själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *