Det förlorade fåret

Jag glömde ju pinsamt nog att nämna IBF Dalens match i helgsummeringen.

Det blev i alla fall ytterligare en förlust för Dalen som fick se sig besegrade av Alba med 6-3. Ett Alba som verkligen har varit en pigg injektion i den här serien.

Kollar man på skottstatistiken är det helt otroligt att Dalen förlorade. Den vann man nämligen med förkrossande 45-23. Starkt av Dalen att komma till 45 skott. Mindre starkt att bara göra tre mål på alla dessa försök…

Just målskyttet och spelare som kliver fram är väl det som jag tror saknas i laget, och det har jag ju varit inne på tidigare också.

I den här matchen hade man dock med sig en målskytt av rang i form av Sandra Larsson från A-laget – och hon gjorde också två av målen. Louisa Turton, med en stigande formkurva, gjorde det tredje.

Men dessa tre mål hjälpte alltså föga eftersom det ringde sex gånger bakom Hanna Appelblad.

Dalen hade ”häng” på Alba när Larsson reducerade i början av tredje perioden till 3-2 men då gjorde Alba ytterligare två mål till istället. Larsson reducerade än en gång till 5-3 men närmare än så kom inte Dalen. Alba satte istället den definitiva spiken i kistan på tiden 17.01 genom Sofie Bergqvist.

Detta var Dalens sjätte förlust den här säsongen på nio matcher. Laget ligger nu under strecket med tre poäng upp till Övik och Skellefteå.

Den första december spelas lite utav en ödesmatch mot Övik på bortaplan. Där snackar vi sexpoängsmatch.
Frågan är vilka, och hur många, A-lagsspelare som förstärker denna gång?
Gissar att Dalen-organisationen i alla fall gör allt vad de kan för att ta hem tre poäng i den här matchen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *