”Säl” nollad – ny Johan blev hjälte


Kvällens möte mellan RIG och Ersboda på Vildmannahallen blev en nagelbitare in i sista sekund. Ersboda startade matchen klart bäst och var det bättre laget i 40 minuter, något som även RIG-tränaren Jacob Bandling-Melin konstaterade efter matchen.

– Ersboda var bra i 40 minuter. Vi var passiva och utan aggressivitet i de två första perioderna. Det gjorde att vi skapade lite då vi inte hade någon fart med i anfallszon, säger Jacob Bandling-Melin.

Ersboda hade 4–1 inför tredje Då Johan Andersson Lindqvist, Vidar Tirén och Jim Johansson pytsat dit fyra bollar tillsammans. Johan ”Säl” Nilsson gjorde inget mål i matchen, men trots det lyckades den räven norpa åt sig två assist. Snackisen efter matchen var om någon av de var stulna. Men är man stjärnan i laget så är man. Vart är nummer 10, Johan?

– Vi spelade bra och hade matchen under kontroll i två perioder. Styr de rätt och RIG skapade egentligen ingenting. Men till tredje höjde RIG sin nivå. Vi gör individuella misstag som straffar sig, säger fyramålsskytten Johan Andersson Lindqvist.

I Den tredje perioden blev Nilsson utvisad i fem minuter efter att ha skickat en bentackling på Albin Sjögren som Ersboda tyckte var hårt dömd, men som RIG ansåg var solklar. Bedöm själva. RIG påbörjade då sin upphämtning med två raka mål i powerplay genom Albin Sjögren och Sebastian Degeryd.

Ytterligare ett mål från Degeryds klubba och helt plötsligt var RIG med i matchen. En utvisning på Pontus Ericsson med 2.18 kvar att spela såg dock ut att sänka RIG:s chanser. Men med tre sekunder kvar av ordinarie speltid kom kvitteringen genom inhopparen Viktor Borg
.
– Vi fick en gratispoäng. Visst kunde vi ha tagit segern i sudden i och med upphämtningen, men Ersboda satte dit avgörandet – rättvist nog, säger Bandlind-Melin.

Matchvinnare blev Ersbodas Johan Andersson Lindqvist.

– Det var otroligt orutinerat att vi inte kunde vinna under ordinarie tid. Vi behövde inte spela upp bollen i anfallszon så de fick börja om mot uppställt försvar. Trots det försökte vi gå upp och göra ett till mål och då straffade det sig, säger matchvinnaren som trots det höll med om att fördelning av poäng i mångt och mycket var rättvis.

– Just efter kändes det förjävligt att vi inte kunde få tre poäng, men vi får ju trots allt två poäng och de behöver vi. Det var ändå relativt rättvist.

Och ditt avgörande?

– Det var otroligt skönt faktiskt. Inte varje dag man gör fyra mål, i vanliga fall brukar jag passa fram mer, men skönt att få lite utdelning i form av mål också.

Per Olofsson kämpade som ett djur hela matchen och Martin Bjuggstam var otroligt bra i matchen för Ersboda. Sen såklart matchvinnaren Johan Andersson Lindqvist med i plusbetygsgänget. I RIG var det Albin Sjögren som ledde laget i den tredje perioden. Viktor Borg var riktigt bra sedan han kom in och fick göra 5-5-målet. Adam Hedin släpper sex mål men var riktigt bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *