Citys och Fsons magiska kväll

Vi börjar med att förklara bakgrunden. Erik Forsgren har haft en väldigt tung höst och inte alls kommit upp i den standard vi gjorde oss vana vid under fjolårssäsongen. En skadad fot har varit en av orsakerna, och det med andra delar har gjort att Fson tappat intresset och sett seg ut på planen och oengagerad. Här kan du läsa mer om vad han säger och matchen i allmänhet, men Forsgren i synnerhet. Det hela mynnade i alla fall ut i att Erik i helgen hade ett möte med Putte och Grubbe där trion fick vädra sina åsikter. Ett positivt möte som verkar ha tänt Forsgren, för idag kände vi igen honom på planen. Tre mål och en assist och nu hoppas vi alla att vi får fortsätta se hans underhållande spel.

Matchen tar vi kort. City sprang ifrån till en 4-0-ledning och det enda som höll gästerna kvar i matchen var en man: Johan Anderson. Den skarpskytte Alingsåsaren gjorde gästernas tre första mål och hotade ständigt från sin högerforwardsposition.

Men City hade bra utdelning. Sex skott och fyra mål i den första perioden och Fson var inblandad i tre av dem. I den andra perioden kom några individuella misstag. Erik Nilsson stötte bort sig på Andersons andra mål och Hedlund, Lindberg, Johansson slarvade någon gång var. Men i mångt och mycket gör City en bra match. Laget vinner till slut med 9-6 efter att Erik Nilsson satt avgörandet efter att ha stulit bollen från Martin Ojaniemi.

Det City gjorde bra den här gången var att nära 8-6-målet kom att laget inte föll ihop. Laget inriktade sig på att hålla tätt och försvarade sig väl samtidigt som man inte stack iväg framåt med för mycket folk utan helt enkelt prioriterade nollan bakåt sista minuterna – helt riktigt. Simon Brändström ska ha en stor elogé för sitt målvaktsspel i matchen. Han gjorde några fantastiska räddningar med dykräddningen på Johan Nygårds chans i tredje som höjdpunkt.

Och framåt var Erik Nilsson som vanligt bra. Tycker även att Peter Reinholdt kommer in bättre i matchen då Forsgren presterar. Mycket skott från Reinholdt idag som lätt kunde ha satt någon till med lite tur.

City skaffade sig, i och med segern, lite andrum till nedflyttningssträcket. Sirius förlorade mot Tyresö och därmed har City fyra poäng ner till sträcket. Till helgen väntar Warberg borta för City och sedan är det Umeåderby mot Dalen på onsdag.

Lite mer om matchen kommer under morgondagen. Fler tankar och reflektioner då, men något som är säkert är att alla i Umeå är glada för Citys seger då vi alla vill ha kvar två Umeålag i SSL. Grattis alla i Umeå City önskar bloggen.

Magiskt att Jackes pappa var speaker och skötte det galant!