Helgsummering (Damettan)

Damettan hade veckans huvudmatch i lördags då det var derby mellan Umeå City och Iksu Ungdom. Där tog City en mycket viktig seger. Detta har jag redan skrivit ett långt inlägg om. KLICKA HÄR om ni missade det.

Resten handlar bara om det som hände nere i Uppsala. Både Skellefteå och Vindeln var nämligen nere där för att spela dubbelmatch mot FBC Uppsala och FBC Uppsala Ungdom.

Fyra poäng var vad våra lokala gäster lyckades få med sig hem till Västerbotten. Samtliga togs av Skellefteå som lyckades lugga topplaget FBC Uppsala på en poäng (förlust i Sudden med 5-4) och vinna mot jumbon med 5-3.

En klart godkänd helg för Skellefeå som dessutom genom dessa fyra poäng säkrade avståndet ner till strecket. Dessutom seglade laget upp på fjärdeplats i tabellen. Det svänger fort i den här serien…

Poängen man knep mot FBC Uppsala blir inte mindre stark av att laget hämtade upp ett 4-1-underläge till 4-4. Linda Almström var den som kvitterade till 4-4 och hon gjorde även ett mål till tidigare i matchen.

Cecilia Lundqvist gjorde två av målen i segermatchen mot Ungdom.

*

För Vindelns del blev Uppsala-äventyret inte lika trevligt. På lördagen åkte laget på en blytung förlust mot FBC Uppsala Ungdom med 4-3. Hemmalagets avgörande kom på 18.45 efter att Vindeln först hämtat upp ett 3-1-underläge.

När man på söndagen sedan följde upp med en väntad förlust mot ”riktiga” Uppsala med 9-6 så blev mardrömshelgen ett faktum. Vindeln hade verkligen behövt en seger mot Uppsala Ungdom som redan är klara för nedflyttning (inte i teorin, men i praktiken). Nu står laget 14 poäng och har tre poäng upp till säker mark och Umeå City (vars seger mot Iksu Ungdom knappast blev mindre värdefull med tanke på Vindelns debacel).

Lilly Långström blev lagets bästa målskytt i helgen med totalt tre mål under helgen.

Den 13 januari då serien startar igen tar Vindeln emot Örnsköldsvik i en grymt viktig match. Jag räknar med en kokande hemmaarena och tre viktiga poäng då…

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *