Dålig dag ur lokala glasögon

Både IBK Dalen och Umeå City förlorade i dag när SSL var tillbaka efter juluppehåll.

Dalen fick dock en pangstart i sexpoängsmatchen mot Linköping då Johan Samuelsson gjorde mål redan i första bytet – men efter det gick det desto sämre. Dalen mäktade nämligen bara med ett mål till på resten av matchen. Detta mål kom i andra perioden genom Alexander Bodén och betydde 2-1.

Tobias Wahlström kvitterade sedan bara 19 sekunder senare och hemmalagets vinstmål kom i tredje perioden genom Jonas Ågren på tiden 16.50.

Dalen tog time out och försökte forcera in en kvittering – utan utdelning. Totalt sköt laget bara fyra skott i tredje perioden och det är helt klart underkänt. 20 skott på hela matchen är väl heller inte särskilt imponerande.

En förlust mot tunga, fysiska Linköping på bortaplan inför 1400 åskådare är egentligen ingenting att skämmas över, men vi är alla medvetna om Dalens prekära situation och med tanke på den så blir ju förlusten, den sjunde för säsongen, oerhört bitter.

Som tur var förlorade samtliga lag som ligger under Dalen i kampen om slutspel – Jönköping, Warberg, AIK och Umeå City.

**

Tyvärr hade jag inte möjlighet att se Umeå Citys match i dag. 3-7 är väl ett helt okej resultat med tanke på hur vassa Pixbo är i dagsläget.

City hade både 1-1 (genom evighetsmaskinen Henrik Schäfer) och 2-2 (genom Emil Johansson) i första perioden och även en 3-5-reducering från Stefan Lindberg i inledningen av tredje men efter det la Pixbo in ett ryck upp till slutresultatet 3-7.

En väntad och respektabel förlust som dock ändå är bitter såklart. Än bittrare blir den av att Warberg förlorar mot Mullsjö med 3-2. Därav är det pånyttfödda (åtminstone tillfälligt) Hide-a-lite-Mullsjö uppe på elva poäng tillsammans med Sirius.