Helgsummering (Herrettan)

– En riktigt hemsk förlust.

Ja, man kan verkligen hålla med GUIF:s tränare efter 4-5 hemma mot Skellefteå. Avgörandet kom dessutom sent. På 18.31 satte Martin Burström det som visade sig bli segerbollen. Strax innan hade storstjärnan Mattias Lundberg, med sitt enda poäng i matchen, kvitterat till 4-4.

GUIF spelade på toppen av sin förmåga och visade genom att pressa Skellefteå så pass hårt att man kan hålla division I-klass. Problemet är att laget som så många gånger förr den här säsongen åker på den här typen av förluster – vilket bottenlag i allmänhet tenderar att göra. (GUIF vände först 1-3 till 4-3 men tappade alltså mot slutet.)

Bäst i GUIF var enligt tränaren Jonatan Fornander, Niclas Paulsson och Jonas Boström.

Hursomhelst så är det fortfarande inte kört för GUIF. Och den här förlusten bådar trots allt gott inför framtiden. Moralen i laget är vad jag  förstått fortsatt hög vilket såklart underlättar. Men tufft kommer det bli!

**

Särskilt tufft blev det inte för Sandåkern nere i Sundsvall. Precis som väntat med andra ord. 12-1 slutade matchen som knappast går till historien. Det mest positiva är väl att Sandåkern förlängde sin fantastiska segersvit.

– Vi är ett starkare lag helt enkelt, säger Jonatan Brolin och det är ju 100 % sant.

Brolin passade samtidigt på att dela ut extra beröm till Niklas Blomberg, fem mål i matchen, och backen Joel Bäckström som gjorde fyra assist.

Sandåkern hade ett starkt lag för dagen som var extra kryddat med Simon Sedin och Peter Sundelin från Dalens trupp. Sedin gjorde två mål men Sundelin fick lämna planen mållös – vilket hans sambo enligt säkra källor ska ha gett honom en rejäl pik för.

Det är efter sådana här matcher man känner att kvaliteten i serien är på tok för dålig. Sandåkern gör enligt rapporterna ingen höjdarmatch men vänder ändå hem med tre stensäkra poäng och 12-1 på resultattavlan. Det är inte roligt för någon…

Känns redan nu spännande vad Sandåkern kommer att uträtta i Allsvenskan kommande säsong. Ifjol gick det ju väldigt tungt. Samtidigt leker en sämre upplaga av laget hem division I med dunder och brak. Så kvaliteten i laget är ju svår att blunda för. Kanske var det mest på det psykologiska planet som det spökade i Allsvenskan förra säsongen?

**

Riggarna tog en fin skalp hemma mot Jemtland – som man dessutom hade revansch att utkräva mot efter ett riktigt bottennapp på deras hemmaplan.

8-5 slutade matchen mot blott tio krigande jämtar.

Marcus Berglund tycks ha hittat storformen. Två nya mål kom från hans klubba och han blev extra lovordad av tränaren Jacob Bandling Melin efter matchen för sin insats. JBM ville även lyfta fram Yousif Toumas insats i matchen.

– Det var lite synd att vi inte kunde hålla uppe det fina spelet i alla tre perioder, säger Bandling efter matchen och syftar till den andra perioden där laget hade en svacka.

**

Gamla Stan tog en oerhört viktig seger i Eddahallen mot Örnsköldsvik. Segersiffrorna blev förvånansvärt klara – 8-3 – och vikten av poängen går knappast att beskriva med ord.

Nu är laget helt plötsligt över strecket – om än bara en poäng före Kiruna och Sundsvall.

Övik gjorde två av sina tre mål alldeles i början och gick upp till 0-2. Men Gamla Stan kom tillbaka och hade efter två perioder vänt på steken till 3-2.

Väl i den tredje var det inget snack om saken vilket lag som var hetare. För även om Övik kvitterade i andra bytet till 3-3 så kunde Gamla Stan spela ut registret och göra fem snabba mål upp till segersiffrorna 8-3.

Emil Lundmark satte tre mål – alla i sista perioden – och blev med dessa matchvinnare. Johannes Övregård blev även han tremålsskytt.

*

Sist men inte minst har vi då Ersbodas hemmamöte med Hudik/Björkberg att rapportera från.

Ersboda stod här för en riktigt bra insats då man lyckades knipa en poäng. Efter full tid stod det 8-8, men väl i förlängningen kunde John Jonsson avgöra tillställningen.

Ersboda ledde faktiskt med 8-6, efter att ha vänt ett underläge med 1-5. Dessutom hade man ett powerplay precis i slutet vid ställningen 8-8. Dessa två faktorer lämnar en bitter eftersmak – trots att det ändå var starkt att ta poäng med tanke på förutsättningarna.

Jonas Lindberg förtjänar ett omnämnade för sitt hattrick, och vi noterar även att Johan Anderssons fina form verkar hålla i sig.

**

Då tar vi kväll. Tyvärr har den här dagen varit alldeles för intensiv för att jag skulle hinna med helgsummeringarna i respektabel tid. Än en gång för därför herrtvåans summering vänta en natt till. Hoppas den ändå ska vara intressant nog att läsa även imorgon.

God natt på er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *