Jag förstår petningen av Linn


Curt Söderström presenterade idag sin första landslagstrupp sedan han klev på skeppet för det svenska damlandslaget som 2013 ska ta ett nytt VM-guld i innebandy. Den trupp som presenterades idag innehöll några oväntade namn och två debutanter, men vissa av spelarna som inte är med – får i alla fall mig att höja på ögonbrynen.

Truppen ser ut enligt följande:

ruppen till Finnkampen

Målvakter
Sara Hjorting, Pixbo Wallenstam IBK
Hanna Pettersson, Rönnby IBK

Backar:

Cassandra Edberg, IKSU
Malin Eriksson, Djurgårdens IF IBF
Jenny Gustafsson, IKSU
Sanna Scheer, Rönnby IBK
Moa Tschöp, Djurgårdens IF FF
Emelie Wibron, IKSU

Forwards/centrar:

Josefina Eiremo, IKSU
Therese Karlsson, KAIS Mora IF
Amanda Larsson, KAIS Mora IF
Emelie Lindström, Djurgårdens IF IBF
Therese Strömberg, IBF Falun
Elin Tjärnström, IKSU
Karolina Widar, Rönnby IBK
Petra Weiss, Rönnby IBK
Anna Wijk, KAIS Mora IF
Victoria Wikström, IKSU

Tre hela femmor plus en extraforward känns ganska logiskt då det är Finnkampen det handlar om. Personligen reagerar jag på två saker. Moa Tschöp är med och det är helt rätt att hon får chansen, samma sak med Petra Weiss som var 86:ornas största talang – till och med större än Emelie Lindström på den tiden – men som tog avstickare i karriären via Norge och några segare år innan hon i år fått ordning på spelet och blommat ut till en riktig artist, så att Weiss är med ser jag som fullkomligt korrekt. Isabell Krantz petas och det gör även Linn Lundström, IBK Dalen.

Jag känner, som rubriken säger, förståelse för petningen av Linn. Lundström har inte haft sin bästa höst i karriären och har inte varit lika tongivande i IBK Dalen som man kan begära om hon ska ha en landslagsplats. Visst kan Linn användas på flera positioner och är adekvat att ha med i laget av den anledningen, men samtidigt har hon inte alls den spetskompetens offensivt som många av hennes konkurrenter om platserna.

Personligen tycker jag att Anna Jakobsson skulle ha varit med istället för Therese Strömberg. Strömberg har inte haft en superhöst hon med, av de få matcher jag sett med henne och de rapporter jag fått från Dalarna och därför tror jag att det är att hon är med som höjer på flest ögonbryn av alla då Sara Kristoffersson alltså tackade nej. Personligen tror jag att antingen Strömberg, Weiss eller Tjärnström var den som togs in istället för Kristoffersson – men det krävs det i och för sig ingen hjärnkirurg för att lista ut. I mångt och mycket en väldigt bra landslagstrupp som inte går att kritisera speciellt hårt. Curt har valt de spelare som passar in i hans modell och de här tjejerna kommer såklart att besegra Finland då ingen av de finska spelarna hade haft en chans att komma med i det här laget.

2 kommentarer

  1. Linn Lundström har verkligen INGET i ett svenskt landslag att göra, så att hon inte är med är verkligen helt rätt gjort av Curt.

    Sen kan jag tycka att Curt borde tagit ut någon rightarforward istället för Strömberg eller Tjärnström som jag inte tycker har varit lysande på sista tiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *