Helgsummering (Herrtvåan)

Redan i fredags tjuvstartade denna serie sin helg då Hörnefors tog emot TGC. Den matchen har jag redan skrivit ett långt inlägg om. Missade ni det kan ni klicka på länken HÄR.

På morgonen i lördags hann jag sedan se två perioder mellan TBS och Sandåkernkamraterna. Det var en tight och välspelad match som fick en lite otippad huvudrollsinnehavare i Leo Häggström från TBS. Han var den som stack ut mest offensivt.

I Sandåkern var min förre lagkamrat Petter Sandström klart bäst. Han kanske till och med var den allra bästa på planen.

Jag fick även en av säsongens gåtor lösta. Gåtan löd ”Hur kan den defensiva backen Mikael Thunberg ha gjort så mycket mål?”. Svaret lyder ”Ja, för att han åtminstone i den här matchen spelade center”. Han var då åtminstone ute på offensiva räder väldigt ofta och visade även på klass vid sitt mål i matchen då han sprättade upp den i krysset.

Matchen slutade till slut 4-1 efter två snabba mål av TBS i inledningen av den tredje perioden. Först sköt Eric Boström ett patenterat skott som letade sig in i ”handväskan”. Sedan fick Daniel Rundqvist på något otroligt sätt upp bollen i samband med ett skott – vilket sker max en gång på hundra. Han såg nästan mest förvånad ut själv över den kalasträff som letade sig in perfekt och otagbart vid stolpen i samband med en sidledsförflyttning.

Sandåkern reducerade sedan genom Alexander Alenius men närmare än 4-2 kom man aldrig.

Mitt tips var 7-4 till TBS.

**

Vi går vidare med UIK – IBK Ersboda. Här trodde jag att Ersboda skulle lyckas knipa en uddamålsseger med 8-7 men så blev inte fallet. UIK vann nämligen en målglad historia med 12-7.

Detta trots att Ersbodas Mattias Mattson gjorde fyra mål redan i den första perioden. 2-6 var resultatet efter en period. Resterande två perioder vinner alltså UIK med 9-1 vilket är väldigt bra gjort naturligtvis.

Johan Edin blev UIK:s bäste målskytt med sina tre mål. Mats Tellné, Patrik Andersson och Johan Svensson gjorde två var.

Tyvärr blev det hela fyra ”Femmor”, alltså utvisningar av den grövre skalan, i matchen. Tråkigt att läsa protokollet. Någon som såg matchen och har en förklaring till hur det kunde bli så?

Verkar ha varit rejält grinigt…

**

Obbola mot SPIF blev ungefär som jag hade förutspått. Jag tippade  7-9 och det blev 6-8. SPIF är heta nu och formen höll uppenbarligen i sig den här matchen också. Den hala parketten passar dessutom bra ihop med SPIF:s spelidé.

Fredrik Normark blev stor hjälte med fyra kassar för SPIF. I övrigt bara enmålsskyttar i form av Max Håkansson, Andreas Halvarsson, Jens Bolin och Olov Larsson.

Thomas Lindgren var inte med vilket gör SPIF:s seger än mer meriterande.

I Obbola var det sex enmålsskyttar;
Oskar Granberg, Magnus Brömster, William Henriksson, Robin Årebrand Lindqvist ,Victor Lind och Marcus Häggström.

**

Clemens tog en fin skalp på bortaplan mot Täfteå. Dessutom med relativt komfortabla siffror – 9-5. Här hade jag trott på en seger till Täfteå med 12-10, så jag var rätt fel ute får man lov att säga.

Clemensnäs var stabila matchen igenom och höll hela tiden ett betryggande avstånd till Täfteå.

Per Grubbström gjorde tre av Täfteås mål och förtjänar en portion beröm för det. I Clemens gjorde Mathias Stenberg och Pontus Johansson varsitt hattrick.

**

Sist men inte minst har vi då kvar Vildmännen mot Vindeln. Här hade jag tippat på en relativt målsnål historia – 8-4 till Vildmännen. Men matchen blev målgladare än så då Vildmännen vann med 11-8.

Vildmännen gick först upp till en ledning med 7-1 innan man slog av på takten rejält vilket höll på att straffa sig. Närmare än 8-6 kom dock aldrig gästerna från Vindeln.

Jonny Granström och Tobias Holmström gjorde tre mål var för Vindeln. I segrande Vildmännen noterar vi först och främst att Johan Artberg, det mycket lyckade nyförvärvet, gjorde tre mål i sin sista match för klubben (som jag har förstått det).

Samuel Karlsson och Petter Eriksson satte två var. Eriksson hade även chans att göra hattrick på ett straffslag – men den normalt sätt säkra straffskytten brände den.