Gamlas skräll och Sjögrens sexa

Vi inleder med fredagens höjdpunkt i division I-sammanhang. Skellefteå IBK trodde att det bara var att gå ut och hämta tre poäng i derbyt mot lillebror Gamla Stan, men så var det absolut inte då Gamla enades som ett fungerande kollektiv i ett enda uppdrag – som var att besegra sina lokalkonkurrenter i frånvaron av sin bäste spelare i form av Rasmus Karlstén.

Gamla Stan vann med 6-5 efter bland annat tre mål av lillebror, Fabian Karlstén.

– Det känns hur kul som helst, säger Fabian Karlstén till Norran och fortsätter:
– Vi har bevisat att vi kan vara ett riktigt bra lag när vi spelar så här som vi gjorde nu.

Efter en målsnål förstaperiod, där endast Tomas Burström, med Hammarängen – samma moderklubb som undertecknad – hittade målet, tog det rejäl fart i den andra akten. Sex mål kom och hela fem utvisningar, vilket minst sagt talar sitt tydliga språk att ingen ville ge sig inför de 750 personerna som hade lockats till klassiska Eddahallen för att avnjuta matchen.

Här är Gamla Stans målskyttar från matchen och den smått legendariska målvakten Ronnie Englund. Från vänster av målskyttarna: Adam Lundström, tremålsskytten Fabian Karlstén, Tomas Burström och Emil Lundmark.

Ett stort grattis önskar innebandybloggen. Förlusten för Skellefteå IBK hjälpte knappast i jakten på seriegiganterna Sandåkern som imorgon möter Hudik/Björkberg.

**

RIG Umeå startade dåligt mot Örnsköldsvik och låg faktiskt under med 2-4 efter en spelad period i bortamötet Örnsköldsvik. Gästerna kom dock igång ordentligt i den andra perioden och gjorde fem mål, till skillnad från Örnsköldsviks tre. Matchen var kvitterad och hittills hade mycket i hemmalaget, som vanligt, gått genom lagets tre Oscar; Spetsare, Larsson och Lundin.

Albin Sjögren hoppade in i matchen och gjorde sex assist, när hände det senast? Kanske någon form av protest för att han inte får spela i nummer tio – och, nej – jag kommer inte sluta tjata om nummer tio någonsin. Det är inte exklusivt för Albin, jag är bara helt enkelt besatt i nummer 10. Nog om det för den här gången. Filip Persson noterades för ett äkta hattrick i matchen och gjorde de tre målen inom loppet av tre minuter, det ska Filip ha kred för. Sebastian Degeryd gör tre mål också, spelmässigt vet jag inte hur det såg ut då jag befann mig i 090-land. Men 14-9 får väl anses vara godkänt, även om jag misstänker att firma Holmgren/Bandling-Melin inte gillar nian bakåt.