Torp visade syrran skåpet


Det blev en andra raka seger och viktiga poäng i slutspelsjakten för IBK Dalen i hemmamötet med Jönköpings IK under den sena lördagseftermiddagen. Hemmalaget kom ut och dominerade tillställningarna men tappade lite taktpinnen i matchen då gästerna reducerade till 2-1.

I den andra perioden kladdade sig bortalaget fast efter bland annat 1+1 av Johan Anderson. Men hemmalaget kändes hela tiden som strået vassare. Lars Erik Torp kom in efter så gott som hela säsongen i frysboxen och levererade 3+1 direkt. Laget har letat en målskytt och fann den inom egna truppen.

Svahn, Hjort och Torp var bra framåt idag, framför allt Svahn och Torp. Kanske att Svahn ville visa tvivlarna att han faktiskt kan spela högkvalikativ innebandy. Torps skott blev i alla fall en injektion och tillsammans med Jonas snabbhet blev femman farlig.

Förstafemman spelade bra. Ketil Kronberg bäst i den trion om du frågar mig. Men stundtals blir det lite väl svårt och sedan måste Alexander Boden lära sig att suga in bollen i hooken i fart och leverera skottet snabbare. Flera gånger som täck hinner fram innan han ens börjat ladda, men det är små detaljer. I det stora hela såg det stabilt ut från Dalens sida, men såklart med små individuella misstag här och där – men det får man räkna med.

Samuelsson, Kronberg och Boden skapade mycket, men fick ”bara” dit två bollar, men skapade väldigt mycket. Återigen, lite väl snyggt många gånger, men tendenserna finns där och spelmässigt såg det bra ut stundtals.

Dalen fick hem tre poäng och det jublade nog så gott som hela Umeå åt då City imorgon får chansen att inkludera Jönköping i den absoluta bottenstriden vid seger över Linköping. Ett Linköping som jag misstänker att Dalen inte kommer att heja fram, så Umeå gillar Umeå i dessa dagar. Fram till 18.00 imorgon i alla fall….

Undrar om Urban Karlsson hittat ett nyförvärv inför kommande säsong…..

Nu stämplar jag ut för ikväll. God kväll!

5 kommentarer

  1. Tack Lars Lindberg för rapporteringen från matchen…följde matchen via mobilen under Lövenmatchen och grattis Dalen till segern!

  2. Urban och Johan är goda vänner sen många år tillbaka. Faktum är att Urban fungerade som Johans agent för några år sen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *