Helgsummering (Herrettan)

Det är inte många gånger den här säsongen som man har fått skriva om en vinst för GUIF. Men nu, i denna stund, får jag det. GUIF vann nämligen övertygande mot Jemtland med hela 13-7.

Faktum är att GUIF ledde med hela 9-2 efter två perioder. Imponerande!

Nu när det liks är kört kanske glädjen kom tillbaka? Jag får en känsla av att GUIF bara körde på liksom. Nedflyttningsångesten var borta då det redan känns kört. Detta kombinerat med lite underskattning från gästerna tror jag var segerreceptet.

Extra beröm i GUIF går till trion Jonas Boström (3 mål), Nichlas Essner (2) och Kristoffer Strandberg (2). Johan Flinkfelt, förövrigt födelsedagsbarn idag, gjorde även han två mål men förtjänar inget beröm för det! Ett grattis kan vi dock bjuda på från Innebandybloggens sida.

**

Ersboda reste med endast nio man upp till Piteå men kom ändå hem med tre poäng efter 7-6 mot Wibax. En riktigt stark prestation.

Än starkare blir segern av att de lyckas reda ut en femminutersutvisning i slutet. Vid ställningen 7-6 åkte Per Olofsson ut fem minuter alltså på tiden 14.16. Men på något underligt/heroiskt sätt lyckas de nio ESK-krigarna reda ut det prekära läget och vända hem till Umeå med seger.

Vidar Tirén, den formstarke, blev ESK:s ende tvåmålsskytt. Jonas Lindberg, Adam Wennberg, Jonas Eklund, Ulf Brännström och Andreas Olofsson gjorde de övriga målen.

**

RIG Umeå åkte de många milen upp till Kiruna för en svårspelad bortamatch. Hemresan blev dock desto skönare i och med att RIG lyckades spela hem tre poäng. Detta efter hela tolv mål framåt (12-8 blev det).

Matchen var helt jämn i två perioder men i tredje växlade gästerna upp tempot.

– Vi visade att vi är det bättre laget i tredje. Kul att se, berömmer Jacob Bandling Melin.

Sebastian Degeryd blev bäste målskytt med tre mål. Albin Sjögren, Filip Persson och Robert Andersson satte två var.

**

Gamla Stan lär vara tacksamma över att RIG vann mot Kiruna. De är nämligen under strecket men endast en poäng efter Kiruna. Gamla hade en tuff uppgift i helgen då de mötte Sandåkern på bortaplan. Som väntat slutade detta med en komfortabel hemmaseger – 10-4.

Enligt tränaren Jonatan Brolin verkar dock SSK inte ha gjort någon kanonmatch.

– De trodde aldrig riktigt på att de kunde slå oss, det blev vår räddning i dag, säger Brolin.

Extra beröm får junisen Jonas Blixt som gjorde två assist i början av matchen. Även kedjekollegan Anton Mörling får en dos beröm.

Men Niklas Blomberg då? Njaa, han gjorde bara två mål…

**

Skellefteå reste ner till Örnsköldsvik för att möta ett annat lag som i allra högsta grad är inblandade i bottenstriden. Som så många gånger förr med Övik inblandade blev det både målrikt och spännande. Men det var gästerna som till slut drog det längsta strået tackvare hela 14 mål framåt.

Gör man 14 är det ju faktiskt svårt att förlora. Samtidigt är det svårt att vinna då man släpper in elva. Men det lyckades alltså Skellefteå med…

Joel Johansson blev bäste målskytt med sina fyra kassar. Mattias Lundberg och Robert Holmberg satte varsitt hattrick.

Skellefteå har verkligen haft en bra säsong och det känns som att laget har riktigt roligt när de spelar. Nästa år, om alla fortsätter, kan laget helt klart bli en favorit till att ta hem serien.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *