Helgsummering (Herrtvåan)

Förra veckans helgsummering från herrtvåan var det mest lästa i bloggens historia. Detta på grund av några väldigt uppseendeväckande händelser. Ni kan den historien vid det här laget…

Nu går vi vidare mot nya händelser. En positiv sådan är att Erik Zakrisson lite otippat gjorde comeback i helgen. Mer om detta senare.

Vi börjar i kronologisk ordning med Vindelns supermangling av Täfteå. 16-3 slutade matchen och det är ett väldigt ologiskt resultat eftersom att Täfteå visat upp fin form på slutet. Här rasade det dock ihop totalt. Period två och tre vinner Vindeln med förkrossande 10-0.

Lars Wilhelmsson hade mest roligt av alla denna minnesvärda afton. Sex mål blev det från hans klubba! Tobias Holmström får vackert stå i Wilhelmssons skugga med sina fyra mål…

**

Umeå IK åkte på säsongens åttonde förlust mot ett lag som värmde upp med innebandy. Det laget hette Sandåkernkamraterna.

4-6 slutade matchen efter att SSK gått ifrån till hela 0-5 innan halva matchen var spelad.

Därefter vaknar UIK till liv och börjar en upphämtning men närmare än 4-6 kommer man alltså inte. Fredrik Lundmark i SSK var ofin nog att trycka dit 2-6 precis när UIK:s vändning hade tagit fart, och det målet kan man väl säga fällde det slutgiltiga avgörandet.

I övrigt noterar vi att ex-innebandybloggaren Joakim ”ska-jag-spela-innebandy-eller-ej” Bålfors än en gång gjorde comeback. Han blev dessutom målskytt innan ”Hesa Fredrik” ljöd.
– Jag anser själv att jag är en av Sveriges bästa centrar. Helt sinnessjukt att Urban Karlsson inte hört av sig, säger han i en kommentar till Innebandybloggen.

Alexander Alenius levererade även han sin vana trogen. Två mål blev det från hans klubba.

I Umeå IK gjorde Axel Isholt två mål. Och Ted Karlsson åkte på tre ”tvåor”. 36 utvisningsminuter den här säsongen nu – kanske dags att lugna ner sig en aning?

**

Hörnefors hade inga problem att besegra SPIF. 9-2 skrevs segersiffrorna till hemma i Bråvallahallen inför 175 åskådare. Hörnefors hade faktiskt 7-0 innan SPIF öppnade målkontot i tredje perioden.

Hörnefors hade ett väldigt utspritt målskytte den här matchen. Viktor Rutqvist blev ensam tvåmålsskytt.

Jag tycker det är roligt att Hörnefors börjar infria mina förväntningar inför säsongen. Jag tippade ju faktiskt laget trea i serien vilket jag har fått en del gliringar för under säsongen då det gick tyngre. Men nu är laget faktiskt trea i serien. Det är dock tight om just den platsen. Både Sandåkernkamraterna och Vildmännen ligger och lurar underifrån.

**

IBK Ersboda har efter helgen nu släppt in 168 mål i årets seriespel. Detta efter 14 nya mål i baken mot TBS. Laget snittar 9,8 insläppta mål per match vilket egentligen är en bedrift i sig…

Nåja. De har ju i alla fall ett snitt på 7,64 mål gjorda per match framåt så vi ska väl inte klaga. Mål vill vi ju alla se – även om man kanske hade önskat lite mer fokus på försvarsspelet ibland.

Den här matchen var faktiskt jämnare än vad siffrorna visar. En bra bit in i tredje stod det 8-7 till TBS och efter halva matchen var ställningen 4-4.

Men efter Linus Schefströms reducering till 8-7 växlade TBS upp och drog ifrån. Mellan klockslagen 10.43 och 13.45 gjorde laget fyra snabba mål och tvingade gästerna till time-out.

Jim Johansson blev hemmalagets bäste målskytt med fyra mål. Anton Bergström gjorde tre.

I Ersboda blev Mattias Mattsson bäste målskytt med två mål. Han gjorde dessutom tre assist och drygade därmed ut sin överlägsna poängligaledning ytterligare. Var spelar han nästa år?

**

Så kommer vi då till sagan om Zackes återkomst. Obbola fick nämligen en skön boost inför matchen då Erik Zakrisson helt plötsligt kände för att lira lite boll igen. Detta var hans blott andra match för säsongen och med sina 1+3 var han en starkt bidragande orsak till att Obbola något oväntat vann mot TGC med 9-6.

Därmed är det enligt mig och säkert många andra helt klart att TBS vinner serien. TGC behöver dock inte vara oroliga för att missa kvalet då det fortfarande är sju poäng ner till Hörnefors.

Obbola gick ifrån till 7-2 innan TGC vaknade till liv i sista. Två reduceringar hann gästerna med innan Markus Häggström klämde in ytterligare ett mål för Obbola till 8-4.

TGC gjorde sedan ytterligare ett ryck upp till 8-6 innan samme Häggström gjorde 9-6 med hans tredje mål för dagen.

Johan Brolin och Tobias Renström blev tvåmålsskyttar för TGC.

Någon som vet hur TGC värmde upp förresten? Vilken sport blev det den här gången? Kanske rent av en klassisk innebandyuppvärmning?

**

Avslutningsvis har vi kvar matchen Vildmännen – Clemensnäs. Här tappade Vildmännen två onödiga poäng i kampen om tredjeplatsen då man bara fick 10-10 efter två sena reduceringar av bottenlaget Clemens.

Fredrik Eriksson, som var tänkt som tränare den här säsongen, har spelat på slutet och här gjorde han fyra mål. Fyra mål i rad dessutom. Imponerande.

Vi noterar också att Patrik Johansson, en riktigt klassisk spelare, är tillbaka efter knäskada och krönte sin insats med 2+2.

Samuel Karlsson var dock blygsam i sin framtoning med endast ett mål. Lite för att vara honom. Kanske lite ovan med klubban nu då han förmodligen bytt efter matchstraffet senast…

I Clemens blev Jonas Engström tremålsskytt medan Tobias Johansson och Peter Ståhl satte två var. Det var förövrigt dessa två herrar som fixade reduceringarna i slutet.

8 kommentarer

  1. Varför har Vildmännen tappat allt i slutet. Dom satsade ju mot serieseger och avancemang men efter jul har dom rasat i tabellen. Vad har hänt. Kom dom på vad jobbigt det skulle vara att kvala och gå upp en division?

  2. TGC har tagit åt sig väldigt mycket av kritiken. Det känns tungt att inte få värma upp i cykelhjälm om man så vill. Därför är laget i psykisk obalans. Ryktet säger dessutom att man inte har tagit några dumma utvisningar heller. Helt ur slag tydligen.

  3. ”Källa Enligt säkra källor så är det Lars Vilhelmsson som gjorde dessa mål.”

    Ursäkta men vilka mål menar du nu?

  4. ”Gentlemännen” värmde upp denna gång med att skjuta ”pricka ribban” tillsammans med målvakterna som kastade! Tragiskt.. Skönt att obbola klämde dit dem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *