Dan före innebandydan

Denna onsdag kan verkligen benämnas som ”lugnet före stormen”, eller varför inte som i rubriken – ”Dan före innebandydan”. Förvisso spelar Milan mot Barcelona i kväll, men vad är det jämfört med morgondagen som innehåller två högintressanta innebandymatcher?

IBK Dalen möter Caperiotäby klockan 18.30 och TGC kvalar till division I mot IBK Luleå klockan 21.00. Man kan alltså se båda matcherna! Fantastiskt!

Trycket verkar vara enormt på Dalens match. ”Aldrig förr” har det sålts så många förköpsbiljetter. Senaste siffran jag hörde var 1100.
För en gångs skulle kanske det är tur att arenan är så ohyggligt rymlig och stor. Jag tippar på 2500 åskådare.

Jag tror Dalen kommer att avgöra här. Caperiotäby kändes väldigt uddlösa vid sitt senaste besök i Umeå och i Tibblehallen verkade det som att Täbys fokus låg på fel saker.
Dessutom finns det en viss Ketil Kronberg i hemmalaget som är i utomjordisk form. Han måste stoppas om det överhuvudtaget ska finnas någon som helst chans för bortavinst. Men lyckas dom stoppa Ketil så finns ju exempelvis Johan Samuelsson och Andreas Carlbom kvar. En helt OK duo.

**

Om Gammlia Arena är rymligare än rymligast så är Vildmannahallen raka motsatsen. Snacka om en usel hall att kvala i.
Läktaren är inte alls tänkt till så här mycket publik och även om man har en bra plats på själva läktaren så ser man knappt någonting.
Det kan även bli dålig stämning om/när personer väljer att stå vid räcket. Det känns som att det lär bli ståplats på hela läktaren.

Men men, nog om den matchen i negativa ordalag.Det här kvalet kommer ju naturligtvis att bli en riktig höjdpunkt. Inte minst för spelarna själva som får spela inför en knökfull hall.

**

Efter ett snack med TGC:s poängstarke forward Johan Nylén så kvävdes alla rykten om att TGC inte vill gå upp.

– Det är klart att vi kommer ge allt för att slå Luleå. Det är inget snack om saken, säger han.

– Stämningen i truppen är, precis som vanligt, på topp i TGC. Vi ska ha gemensam lagmiddag till Milan-Barca i kväll dessutom för att få upp stämningen ännu mer.

Laget kommer dessutom oväntat bra förberedda till träningen. Bland annat lades det in en extraträning i söndags!

– Haha, ja, det var den första och förmodligen sista i TGC:s historia, skrattar Nylén och fortsätter:

– Men det har varit bra fart på träningarna i veckan. Vi har haft med många ”elitspelare” för att få upp tempot.

Vad vet ni om motståndet?

– Inte särskilt mycket om jag ska vara ärlig. De åkte ur ettan ifjol och vann sin serie i år med ett ungt lag, det är väl typ det jag vet, säger han.

**

Som Johan nämner så spelade Luleå i ettan nyligen och då gjorde jag det också. Jag har alltså mött Luleå två gånger och har faktiskt ganska goda minnen från det laget. De har (åtminstone hade) många tunga, stora, ”riviga” forwards och en bra spelidé. Minns att vi vann med blott 5-3 på hemmaplan. Borta rann det iväg lite mer.

Spontant känns det som att TGC kan få det tufft. Särskilt tufft kan det bli om laget får en dålig start på matchen. I en oviktig seriematch kan spelarna skratta bort en motgång, men här kommer det att bli blodigt allvar. Det finns helt klart många vinnarskallar i laget och vid en dålig start kan det nog bli rätt dålig stämning på bänken. I medgång lär det dock bli tvärtom… så starten på matchen är mycket viktig.

Där avslutar jag min amatöranalys om det här kvalet som egentligen är helt ovisst. Ingen i Umeå lär ha sett Luleå spela den HÄR säsongen.

Avslutningsvis kan jag bekräfta de rykten som handlar om att TGC:s uppvärming lär bli något alldeles extra imorgon. Några cykelhjälmar blir det dock inte tal om, men Nylén bekräftade att det blir något speciellt.

– Det är klart att vi har en uppvärmning på G till imorgon, och den vill man inte missa, säger han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *