Dalens stjärna klar för två år i Iksu



Julia Nordin har skrivit på för två år för Iksu Innebandy. Det blev klart under dagen.

– Det finns två egenskaper vi värdesätter väldigt högt och det är att man har bra handleder samt att de är snabba och kan behandla bollen i fart och sett till det är Julia klockren, säger Iksus sportchef, Niklas Ekblom och fortsätter:

– Julia är så pass ung och har trots det kommit upp till en så pass hög nivå redan. Vi ser en oerhört stor potential i henne.

Julia har ju som de flesta vet vid det här laget haft problem med ett skadat korsband hela den här säsongen och jobbar fortfarande med rehab från den skadan och när hon återvänder från skadan blir det i den orangea Iksutröjan.

– Vi har lite annorlunda filosofi än andra lag. Alla spelare vi värvar har vi en tanke på att de ska spela och inte sitta på bänken. De spelare vi värvat så har ingen inte haft ordentligt med speltid i år och dessutom spelar vi ofta på tre femmor så Julia kommer få speltid, det kan jag lova, säger Niklas Ekblom.

– Hon verkar vara en jättebra person och det är något vi sätter oerhört högt värde på och något vi tar reda på innan. Vi vet att en av nyckelfaktorerna till att lyckas över en hel säsong är att ha bra människor i laget och där tror vi Julia kommer bli ett tillskott.

Lindbergs kommentar:
Julia Nordin var i fjol en av IBK Dalens viktigaste spelare och har såklart saknats i IBK Dalen i år, både för laget och även för Umeåpubliken som säkerligen tycker om att se hennes snabba löpsteg och kvicka handleder. Nordin kommer säkerligen att bli ett rejält tillskott i Iksu och kommer spetsa till forwardssidan ytterligare till nästa säsong där det finns lite osäkerhet på hur vissa spelare resonerar inför framtiden.

Nordins snabbhet är såklart hennes signum. Men med det, som Ekblom nämner ovan, att hon faktiskt har en bra kontroll på bollen i den höga farten. Hennes största minus är hennes skott. En riktig ärtbössa finns i repertoaren, men det stoppade inte mig från att fråga henne om hon ville spela i mitt allstarlag för en vecka sedan. Dock meddelade Julia att hon fortfarande har förhoppniningar på att spela junior-VM och blir det inte så finns det möjligheter till att Nordins första comeback på innebandyplanen blir i mitt lag under allstarmatcen, men mer om det om så blir fallet. Hon är i alla fall tillfrågad

Iksu har i år Sveriges bästa forwardsuppsättning och det här blir såklart en klar förstärkning. Mina känningar säger därmed att laget nu har ett namn högst upp på sin önskelista inför framtiden. Och då det borde vara en back ser jag ingen annan spelare: Högst upp på Iksus önskelista just nu måste vara; Karin Nygren.

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *