”Kiwin” blir nästa Allstar

Truppbygget inför Allstarmatchen den femte maj går vidare. Den senaste i raden spelare att tacka ja hittar vi i Umeå City IBK.

Stefan Lindberg och jag är uppväxta på samma kvarter och jag har fått se hans vinnarskalle i alla möjliga sporter genom åren.

I vårt framgångsrika juniorlag var Stefan en av de absolut viktigaste spelarna. Då vi vann junior-SM gjorde han som exempel två av målen i finalen då vi vann med 3-0 mot Linus Nordgrens Stanstad.
Men ungefär i takt med det valde han att satsa på hockeyn istället. När han blev för gammal för J20-superelit (där han vann interna poängligan) erbjöds han konstigt nog inget a-lagskontrakt med Björklöven och följden av det blev att han började satsa på innebandy igen.

Stefan för några år sedan då beslutet togs att satsa på innebandy igen.
Foto: Mats Ragnarsson

Nu har ”Kiwi” hunnit spela ett par SSL-säsonger. Han började på bänken men har etablerat sig eftersom. I fjol tycker jag att han var riktigt, riktigt bra i många matcher och det förvånar mig inte att Dalen ryktas vara intresserade av hans tjänster. Han håller helt klart bra SSL-klass.

Det är med andra ord en riktigt bra back jag nu har rekryterat.

– Om jag får bilda backpar med ”Acke” (Alexander Hellström) är jag med, skrattar Lindberg.

– Det känns jättekul att få delta i denna match. Tror att det kommer bjudas på en del härliga dragningar fart och böljande spel, alltså riktigt rolig innebandy. Dessutom känns det ju riktigt bra att avsluta säsongen med en vinst, säger han.

 

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *