Nilsberth drar – snart är det för sent Urban

Ja, idag kom beskedet som de flesta förväntat sig i några dagar då det helt enkelt har läckt ut att Robin Nilsberth hade bestämt sig för att lämna IBK Dalen för moderföreningen Granlo. Det är inget att säga om den saken, Robin vill hem och självklart går det förstå att man vill spela i sin moderklubb i högstaligan.

Men nu är det en annan affär som får en helt annan dignitet. IBK Dalen och Urban Karlsson måste agera. I mina ögon skulle det kunna få förödande konsekvenser om även Johan Samuelsson väljer att lämna. Stadens numera enda superligalag skulle desarmeras å det grövsta och jag ser INGEN annan utväg än att Karlsson och Dalen MÅSTE erbjuda Johan Samuelsson en heltidslön. Ge Johan betalt, för det förtjänar han. Det går inte att konkurrera med Storvreta eller Johans moderförening Granlo om IBK Dalen helt enkelt inte erbjuder mer pengar – och det är något föreningen nu MÅSTE göra. Det finns ingen center i världen som kan ersätta Johan Samuelsson och just därför måste Dalen agera då Johan fortfarande bor kvar i staden, för jag kan garantera att om han går – kommer han inte att komma tillbaka.

Heltidslön till Samuelsson är ett måste. Annars kan nästa säsong bli en riktigt, riktigt tråkig historia för de som vill se superligainnebandy i Umeå.

Det är nu Karlssons roll som sportchef prövas som mest, men helt ärligt måste det ses som ett misslyckande med Dalens försäsong såhär långt och skulle Samuelsson lämna vore det förödande. Nu finns det inget att orda om. Betala – eller se Sveriges bästa center och en av landets bästa ledare försvinna.

Jag sträcker mig så långt och säger att om Dalen inte kan betala det som krävs för att få Samuelsson att stanna, kommer inte Ulf Hallstensson heller att stanna och då kommer laget få en oerhört tung säsong efter sommaren – om det inte går att fylla luckorna efter Nilsberth och Svahn – vilket i sig är så gott som omöjligt. Nej, klarar Karlsson inte av att behålla Samuelsson kanske det kan bli aktuellt för Dalens styrelse att kolla efter en ny sportchef. Och det säger jag med all respekt till Urban, men att övertyga Samuelsson att stanna är do or die i mina ögon. Det går inte att tappa lagets tre landslagsspelare på en och samma sommar och behålla jobbet.

9 kommentarer

 1. Om livet vore så enkelt att det bara handlar om pengar så skulle många av oss vara olyckliga.Det kommer du också upptäcka när du får lite livserfarenhet.

  • Helt klart finns det en helhetsbild att ta i beaktning. Bland annat så vill ju Johan ha ett lärarjobb och det är han nog väldigt mån om. Men såklart spelar pengafrågan in också och det bästa – som jag tror att Johan vill – är att få ett lärarjobb och en bra penning för sitt spel dessutom.

 2. Problemet Dalen har och även andra lag för den delen är att nu saknar spelare hjärta för sina föreningar. Det man jagar är det bästa kontraktet där man får mest. Jag vet att det även är så i fotboll och hockey, men då byter man inte alltid till lag i samma serie utan åker utomlands och spelar.

  Tur att det fortfarande finns spelare som ex Walle, Hörna, Ketil mfl som visar att det har hjärta för sin förening och hittar en lösning som kanske inte alltid behöver innebära att man får mest. Har förståelse att man måste ha jobb och att det även funkar privat utanför innebandyn.

  Jag är rätt övertygad om att Johan också kommer lämna Dalen då hans hjärta är i Granlo. Är dock inte övertygad att han kommer spela med granlo nästa år, men för att stanna i dalen måste det erbjudas betydligt mer än han får om han skulle återvända till moderklubben.

 3. Ta bladet från munnen Lars och tala om för oss vad ligger lönen på för en etablerad landslags spelare. Hur många nollor efter första siffran

 4. Tycker egentligen det är lite tragiskt för innebandyn som sport när spelare flyttar hem till curlingföräldrarna vid 23-25 års ålder. Jämför man med sporter som fotboll och hockey är detta tiden då man söker sig till bättre klubbar och vill spela på absoluta högstanivån och vistas i sportens finrum.

  Jag tycker inte vi ska överdriva dessa spelares betydelser, jag tror Svan blir en ny Max Wahlgren. Svan var inte speciellt bra alls under grundserien och landslagsuttagningen var väl ändå lite av ett frågetecken?

  Nilsberth kom med i landslaget p.g.a. skador i ordinarie truppen, han är ingen etablerad spelare i landslaget och kommer tyvärr inte bli det, han är stor och stark men det fruktade skottet är inte tillräckligt bra och det är väl allmänt känt att hans positionsspel framför eget mål inte är det bästa då han ofta täcker synen för egen målvakt.

  Däremot Johans betydelse för laget är enorm. Jag tror helt ärligt att en heltidslön inte lockar honom utan han vill ha ett lärarjobb och där han blir erbjuden det och en bra lösning med innebandyn, det är dit han går. Lärarjobben i Umeå är inte många.. Tyvärr..

 5. Håller helt med dig Lars även om jag kanske också är inne på att pengarna inte är allt för Johan eller innebandyspelare i allmänhet för den delen. Där har innebandyn tack och lov långt kvar till fotbollen och hockeyn som bara drivs av pengar

  Däremot er det ett STORT misslyckande att inte Urban och Dalen lyckats hålla kvar Svahn och Nilsberth, ryker även Samuelsson och Hallstensson så är all optimism jag kände under slutspelet som bortblåst. Då blir det till att slåss i mellanskiktet igen, kul…

  Hoppas verkligen att Urban jobbar i det tysta och har något på gång för att ersätta Svahn och Nilsberth och att man även gör allt och lite till för att behålla Samuelsson.

  Tyvärr tror jag dock att det bara är en tidsfråga innan han ger besked att han lämnar

 6. ”Det går inte tappa tre landslagsspelare och behålla jobbet”

  Hahaha, VA?

  Tycker varken bu eller bä om UK. Men allvarligt, vill tre spelare i ett lag flytta hemåt, hur fan kan någon utomstående person påverka det? Genom pengar? Lägga av så mycket pengar finns inte i innebandyn om man vill HEM!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>