Positiva vindar i Umeå City

Majoriteten av blogginläggen på sistone har handlat om Iksu och Dalen. Detta är ju rätt naturligt med tanke på de senaste veckornas händelser.

Men vi får inte glömma bort de andra lagen i staden.

Umeå City har lyckats rusta ihop en riktigt vass trupp inför det allsvenska äventyret. Jag surrade lite löst med Peter Larsson och Mattias Hedlund på gymmet (ja, jag var faktiskt på gymmet) och de vittnade båda om den positiva stämning som råder i föreningen just nu – trots det väldigt bittra slutet på förra säsongen.

På något mirakulöst sätt har sportchefen Peter Sjöström, mitt i allt vad det innebär att bli småbarnsförälder, lyckats behålla i stort sett samma trupp som spelade i SSL förra säsongen.

Thomas Holmgren finns förvisso på minuskontot men då har man å andra sidan gjort en kanonvärvning i Peter Löfgren från Dalen. I övrigt smäller inte värvningarna jättehögt – men alla som har kommit bidrar med bredd och engagemang.

Lagets sommarträning är mer välbesökt nu än vad den var förra året. Det säger lite grann om att laget verkligen vill upp till SSL direkt. Det kommer långt ifrån bli enkelt då serien ser ut att bli tuffare än i fjol – men jag är övertygad om att City kommer att ligga med i toppen.

Som ni märker blev detta ett rätt ”löst” inlägg men jag ville bara dela med mig om lite tankar kring Citys kommande säsong. Dessutom har det varit tyst om laget länge på bloggen så det var hög tid för en lägesuppdatering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *