Bloggens semester är slut

Min tid på Norrbyskär är över för i år. Nu är det hög tid att börja blogga igen.

Det har ju faktiskt hänt en del sedan sist och jag känner att jag inte riktigt hängt med i alla svängar. Jag tänker dock göra ett försök att summera det som har hänt (detta kompletterat med citat från diverse artiklar som mina kollegor på VF-sporten skrivit):

*Peter Hugosson Wallgren slutar som tränare i Team Thorengruppen efter fem framgångsrika år i klubben. Nu väntar nya utmaningar i Iksu Ungdom.

– Det ska bli jättespännande. Både att träna damer samt att ingå i organisationen runt Iksu, säger Hugosson-Wallgren.

***

*Mattias Wallgren och Warberg var överens med varandra om en flytt. Men ”Walles” kontrakt gör att Dalen kan kräva en prislapp som Warberg inte vill matcha. Därav ser det inte ut att bli någon affär.

– Vi har tackat nej. Prislappen är för hög och det är just nu ett avslutat kapitel, säger Stefan Smedberg (tränare i Warberg) och fortsätter:

– Wallgren vill ju komma ned till oss. Vi är överens med honom och trodde att det skulle kunna lösa sig med Dalen.

Urban Karlssons syn på saken lyder såhär:

– Jag har pratat med Warberg och sa att de får lägga bud på honom, men att vi inte har någon ambition att sälja Wallgren. Skulle det dock komma ett väldigt, väldigt bra bud så är det klart man lyssnar, men det de har erbjudit känns inte aktuellt.

Personligen har jag full förståelse att Karlsson håller kvar Wallgren med näbbar och klor. Speciellt med tanke på de spelartapp som Dalen drabbats av. Samtidigt förstår man ju att ”Walle” gärna hade spelat i ett lag som kan utmana om guldet. Återstår att se om Warberg kan vaska fram den rejäla slant som Dalen kräver.

***

Henrik Vilhelmsson slutar som tränare i Dalens damlag

– Jag tror att det är ett bra beslut, både för mig och för laget. Vi behövde båda en förändring, säger Vilhelmsson, som tränat laget de tre senaste säsongerna.

I hans ställe kliver tidigare Dalen- och Iksuspelaren Helena Yngvesson samt tidigare Dalentränaren Stefan Holmström in.

– Vi kompletter varandra bra känns det som, säger Yngvesson.

Personligen tror jag stenhårt på Stefan Holmström som tränare. Jag har som bara väntat på att han ska ställa sig i Dalens bås igen. Han ser väldigt mycket innebandy och verkar ha bra koll på grejerna. Han är dessutom en av Dalens grundare så man behöver ju inte ifrågasätta hans klubbhjärta.

***

Sandåkerns keeper Niklas Ivarsson har förlängt sitt kontrakt med två år. Ingen skräll precis – men ändå viktigt.

–  Jag har nu gjort 3 säsonger i Sandåkern, och allsvenskan var en härlig utmaning sist som tyvärr blev lite för tuff, den här gången är vi en erfarenhet rikare, och jag tror själv att jag har mycket att utveckla inom gruppen, därför skrev jag på, säger han till klubbens hemsida.

Sandåkern har därmed en fullgod målvaktsuppsättning med Ivarsson och talangen Viktor Bylund som bland annat gjort väldigt bra ifrån sig under länslags-SM.

Det ser desto tunnare ut på tränarfronten men det ryktas från flera håll och kanter om att förre Argentum-tränaren Mats Nordin, Yngves far, ska leda den allsvenska nykomlingens skuta.

Gällande tränare så har jag fortfarande inte hört något mer om vem som ska träna Dalens herrar tillsammans med Jonatan Brolin.

Henrik Vilhelmsson känns som den hetaste kandidaten just nu, men vi får helt enkelt se vad som händer.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *