Some good and bad news

Vi börjar med nyheterna av vanlig/god karaktär:

TGC har äntligen lyckats offentliggöra det som det har ryktats om en längre tid. Det är nämligen 99-poängsmannen Mattias Mattsson som nu är helt klar för klubben.

”Mattis”, som han kallas, blir en viktig spetskvalitet att tillgå för div I-nykomlingen. Skottet och den goda fysiken är hans två främsta egenskaper som spelare.

I TGC lär han dessutom få det utrymme som hans spelartyp kräver. ”Mattis” är som bäst/bara bra när han får mycket förtroende och tillåts vara en av lagets stjärnor. Båda dessa kriterier kommer att uppfyllas i TGC. Det är med andra ord en perfekt klubbadress för honom.

Som om denna värvning inte vore nog så har även Jim Johansson d.ä. (det vill säga Emils storebror) och Adam Wennberg anslutit.

Jim kommer senast från Thorengruppen dit han var utlånad under den senare delen av säsongen i fjol. Han är en mycket allsidig spelare som kan spela med bravur på flera positioner. Han håller helt klart för spel i Allsvenskan men motivationen för det är inte på topp. En kanonförstärkning för TGC.

Adam Wennberg har ett förflutet inom Ersboda SK och han bidrar med ett stabilt backspel och en ryggtatuering av modell större. En ung kille med mycket utvecklingspotential.

Utöver dessa tre bra värvningar är det även mer spelare på ingång till TGC. Mer om detta när det är 100 % klart!

***

En annan grej som är 100 % klar är att Anders Nordin, 53, blir ny tränare i Sandåkerns SK inför den allsvenska comebacken.

– Det känns inspirerande och roligt, säger han.

Nordin har ett förflutet som tränare i Argentum och Bodens damer.

– Detta blir en trevlig utmaning. Alla säger att Sandåkern ska åka ur direkt, men det tror jag inte alls på. Jag tror att vi håller oss kvar om vi får ihop gruppen och drar åt samma håll, säger Nordin.

Återstår att se vilken utgång Sandåkerns allsvenska äventyr kommer få.

***

Nu är det bara en tränarpusselbit kvar att lägga inom organisationen IBK Dalen/Sandåkern.     Den handlar om vem som ska stödja Jonatan Brolin i uppdraget att träna Dalens herrar.

Häromdagen spreds rykten på Twitter om att Henrik Vilhelmsson var klar för det uppdraget – vilket han själv dementerade rätt snabbt.

Denna dementi handlade dock bara om att han inte var 100 % klar. Han kan fortfarande vara på väg mot en lösning, och jag tror fortfarande att han är Dalens huvudspår (har dock inte kollat upp det alls utan säger det bara baserat på magkänsla)

**

Nu till de tråkiga nyheterna. Innebandy och knäskador, framförallt på damsidan, är som många vet en av vår kära idrotts mest solklara baksidor. Det är väl egentligen den enskilt största nackdelen med innebandy.
Personligen är jag väldigt tacksam att jag har sluppit den typen av skada.

Genom åren har man hört en hel del tunga historier om folk som skadar sig allvarligt i knäet, och sedan skadar sig nästan precis direkt efter man har kommit tillbaka. Anna Bladh och Caroline Deutgen, bägge ”riggare”,  är två namn som dyker upp spontant i mängden av alla som varit med om precis detta.

Nu har det hänt igen:

Detta knä tillhör IBF Dalens backlöfte Josefin Sandström (dessutom gästbloggare här under SDF-SM), som fick hela fjolårssäsongen spolierad på grund av en korsbandsskada.

Nu, när hon precis var tillbaka, var olyckan framme igen.

Under gårdagen kollades knäet upp på Sports medicine i Umeå – där för övrigt Englands landslagsmittfältare Scott Parker också hängde – och nu väntar sex veckor med detta åbäke till skydd innan den slutgiltiga domen kommer.

Bloggen håller tummarna för ett positivt besked, och skickar dessutom ut en stor portion hat i bloggosfären mot denna typ av skador.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *