Om IB vore fotboll del 3

Jag fortsätter med mina liknelser av innebandyspelare och fotbollsspelare. Den här gången tar jag hjälp av Warbergs stjärna Magnus Svensson, som skrev så här på sin Twitter i dag:

”Innebandyns svar på Pirlo måste vara Bult! Det går inte fort men han e ett spelgeni och det är omöjligt att ta bollen ifrån honom”

Jag hade först tänkt likna Pirlo med Mika Kohonen men jag tycker att liknelsen med ”Bult” är vassare så jag kör på den istället.

Passande bild till detta inlägg. Erik Nilsson (ännu inte liknad vid någon fotbollsspelare), i mitten en trasslig bloggare, och till höger Mathias ”Bult” ”Pirlo” Larsson.
FOTO: Erik Nordvall

***

Mathias Larsson är en av väldigt få (kanske är han t o m unik) som har vunnit poängligan i högsta serien som back. Hans lunkande löpsteg och sanslösa bollkontroll/spelsinne gör att han påminner mycket om eleganten och världsartisten Andrea Pirlo som tycks ha prickat in livets formtopp som 33-åring.

Båda har en snarlik kyla med bollen och det är otroligt sällan som duon slår en felpassning. Dessutom verkar det där med åldern inte spela så stor roll…

Fast ”Bult” är ju några år äldre och vid det här laget har han lagt trollspöet på hyllan.
Han var helt klart en av mina favoritspelare och jag saknar att se honom briljera på Gammliahallens snabba parkettgolv. Kanske hinner han med en till comeback innan karriären definitivt är över?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *