”Walle” vill till Warberg

Som ni redan vet är Dalens backklippa Mattias Wallgren intresserad av en flytt till Varberg för spel med Warberg. Intresset är ömsesidigt.

Om det inte vore för att ”Walle” har kontrakt med IBK Dalen så hade han troligen redan varit klar för storklubben från västkusten.

I dagens VF har min kollega Mikael Bergstedt intervjuat Dalens stjärna och av citaten att döma finns en viss bitterhet över att han inte får lämna.

– Jag har ställt upp för klubben och spelat fjärde mest matcher och elva säsonger det borde vara värt någonting, säger Mattias Wallgren.

Tvärstopp för ”Walle” än så länge…

***

– Vi har tappat tre landslagsspelare och vår tränare och inte gjort klart med någon ny. Jag vill spela i en klubb som har samma ambitioner som jag och agerar därefter. Warberg stämmer in på det, fortsätter han.

Samtidigt är han så klart fullt medveten om att han har kontrakt med IBK Dalen.

– Jag har har all respekt för mitt kontrakt, men min högsta önskan är att spela för Warberg. Blir det inte av så blir det inte av och då är det bara att förbereda sig på det och göra mitt bästa. Jag kommer alltid att ge hundra procent, så pass professionell är jag. Sen är det är ju VM i år och jag kommer definitivt göra mitt bästa för att komma med dit, säger Wallgren.

Sportchefen Urban Karlsson befinner sig på semester men Bergstedt hade ändå lyckats vaska fram ett citat från honom angående detta ärende.

– Vi har tackat nej till budet vi fått från Warberg och det är synd om  han vill spela där, men det är ju upp till var och en var de vill spela. Vi ska ta kontakt när vi kommer hem, men det är inget nytt från Warberg att ta ställning till, säger han.

***

Denna affär påminner lite om Sundstedt-till-Storvreta-soppan. På ett sätt tycker jag att det är bra att klubbarna visar allvar med att hålla hårt i de spelare som har kontrakt. Trots allt är ju ett kontrakt till för att följas.
Samtidigt unnar man ju alla att spela där de själva vill. Inte minst de största stjärnorna.

Förhoppningsvis leder detta till något positivt för alla parter. Enligt mig behöver ”Walle” i alla fall inte vara orolig för VM-platsen. Den behåller han även om han spelar i Dalen. Han lär ju inte precis få ta mindre ansvar än tidigare (om han blir kvar).
Alla mår bra av mycket speltid och ansvar. Och så lär det bli, oavsett klubbtillhörighet, för Mattias Wallgren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *