Helgsummering (D1+H2)

Dåså. Då ska vi försöka oss på att summera det som hänt i helgen i de lägre regionerna.

Vi börjar med D1 där ett par lag har tjuvstartat.

Formstarka Iksu Ungdom åkte upp till Skellefteå i fredags för match mot Skellefteå Innebandy IF.

Iksu fick vända hem lottlösa efter 7-4 i baken.
Ett styrkebesked av Skellefteå – som också visat sig vara formstarka på försäsongen.

Kanske blev motståndet lite av en chock för Iksu efter en alldeles för lätt Sävar Cup. Samtidigt är det ingen skam att förlora borta mot Skellefteå…

Iksu hade sin vana trogen ett utspritt målskytte – Emma Hamrén, Malin Nilsson, Sofie Nordgren och Mikaela Palmér blev de fyra målskyttarna den här kvällen.

Mikaela Palmér, född -96 och värvad från Notviken, gjorde också ett assist i matchen och blev därmed poängbäst för de orangea tillsammans med den mer rutinerade Malin Nilsson som hade samma meny – 1+1 alltså.

I Skellefteå var det Josefin Andersson som blev poängbäst med fina 2+1. Men det var faktiskt fyra spelare till som också gjorde minst två poäng – däribland 15-åriga Alice Granstedt som gjorde 1+1. De övriga tre var Elin Teglund (0+2), Josefin Lundqvist (0+2) och Lisa Andersson (2+0).

***

Den andra matchen i D1 med lokalt intresse var den mellan IBF Dalen och nykomlingen Notviken – som har ingen mindre än Ulf Hallstensson som tränare.

Den historian slutade med komfortabel seger för IBF Dalen med 5-1.
Starkt att bara släppa in en balja.

Maja Stoltz satte ton för Dalen direkt med mål i första bytet. Men det var Sandra Hjortborg som tog över därefter. Hon gjorde tre raka mål – 2-1, 3-1 och 4-1 – sedan var saken biff.
Carina Emanuelsson ökade på till 5-1 i slutet. Hon gjorde dessutom två assist i matchen.

***

En till match spelades i denna serie. KAIS Mora UIF vs FBC Uppsala. Den matchen slutade 3-9 i Uppsalas favör.

***

Vi går vidare till H2.

Umeå IK bortabesegrade Vindeln i fredags med 8-6.
Matchen var sådär härligt jämn och grisig – precis som man vill att matcher ska vara.
Lagen följdes åt hela tiden och Vindeln hade ledningen med både 4-2 och 5-4 men i slutändan var det alltså UIK som drog det längsta, mycket väl berömda, strået.

Johan Svensson blev poängbäst i UIK med 2+2.
Jim Johansson, nyförvärvet från TBS, gjorde 2+1. Han lär göra en hel del pinnar i tvåan i år…

Även Joel Björk gjorde tre poäng i form av 2+1. Det var han som satte det matchavgörande 8-6-målet.

I Vindeln då?

Ja, man börjar vänja sig vid de namnen som levererar där. Härligt att se att trogna lirare fortsätter.

Jonny Granström, 33, utmärkte sig allra mest med 3+1. Erik Byström, en tio år yngre förmåga, stod för 2+1.

***’

Obbola åkte på en något otippad torsk mot Nätra på bortaplan. 7-3 skrevs siffrorna till i hemmalagets favör.

Obbola ledde faktiskt med 0-1, 1-2 och 2-3, men sedan rasade allt ihop.

Magnus Brömster förtjänar ett omnämnande efter två mål.
Markus Häggström gjorde två assist för OIK.

***

IBK Umeå Norr, som samlat legender från höger och vänster inför årets säsong, fick en fin start efter 10-4 på bortaplan mot Skellefteå IBS.

Redan efter första perioden stod det 5-1 och då var det ju i princip avgjort.

Johan Hjelmér blev poängbäst i Umeå Norr då han stod för 3+1. Veteranerna Ulf Brännström och Jonas Lindberg, 37 respektive 34 år, stod för tre poäng var i matchen.

Min favoritspelare Daniel Pettersson gjorde 2+0. Riktigt skoj att han tagit förnuftet till fånga och börjat lira igen!

I Skellefteå IBS blev Linus Granqvist poängbäst med 0+2.

***

GUIF fick en enkel match mot Hörnefors. 6-0 efter första perioden blev till slut 11-3. Jag hade hoppats på bättre motstånd från HIF även om segraren i matchen kändes given på förhand.

Bloggkollegan Johan Flinkfelt skrapade ihop 2+2 vilket även Petter Lundström gjorde. Enligt osäkra källor ska Lundström dessutom ha fått en av ”Flinkens” assister gratis vilket ska ha upprört min kollega något fruktansvärt. Hoppas på mer info om detta inom kort…

I övrigt gjorde eleganten Per Beijar 2+0 och backen Jonatan Fornander 1+1.

Jonas Boström, som jag tidigare uttnämnt till Umeås mest underhållande spelare, fick lämna planen poänglös men han samlade på sig 14 utvisningsminuter i alla fall…

I Hörnefors blev ingen mindre än (i dubbel bemärkelse) Erik Vähä poängbäst med 2+0. Tänk, vad det finns trogna lirare. Vähä har lirat i Hörnefors lika länge som smöret har varit standardpålägg på mackan.

***

Sist men inte minst har vi matchen mellan SPIF och Sandåkernkamraterna. En match som de sistnämnda vann med minsta möjliga marginal – 7-6.

SPIF låg på rejält i slutet och reducerade till både 7-5 och 7-6 men närmare än så kom man inte trots tung press i slutet.

Fredrik Lundmark blev poängbäst i SSK med 1+2. Felix Lindgren gjorde 1+1 men i övrigt var det bara ”enpoängare” i protokollet.

I SPIF blev Skellefteå-sonen Staffan Bergman ensam om att göra fler än ett poäng. Han gjorde dessutom fyra i form av 3+1.

Thomas Lindgren fanns med i protokollet men lämnade planen poänglös vilket tyder på att han antingen spelade extremt lite eller inte alls?! För inte kan han väl lämna planen poänglös efter 60 minuters spel…? Någon som vet?

***

Dåså. Då var vi igång med Helgsummeringarna. Rätta gärna de eventuella fel som uppstått i antal mål/poäng osv genom att kommentera.

I övrigt säger jag tack och på återseende…

3 kommentarer

  1. Meddelande till Flink, min käre radarpartner. Jag fick din assist, men det var ju när jag gjorde mål så jaf tappade ett mål i härvan. Alltså, vår vänsterforward fick målet som du assade mig till. Tror någon i seket tog sin lördagsöl en dag senare. Ses på träningen imorn, du vinner poängligan ändå 😉 / # 22

    • Haha, då var det PRECIS som jag tänkte mig att det gick till! Nåja, ingen skada skedd. Jag får snacka till mig en poäng i vinter istället. Vi ses!

  2. Lindgren spelade inte för SPIF i helgen. Han fanns väl inte med i laguppställningen heller? Fast hade han varit poänglös hade han nog skyllt på att han inte deltog.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *