Gästblogg: Iksu U – City

Bertil Eirell, tränare i Thorengruppen, var bloggens korrespondent på Iksu Ungdom – Umeå City i går kväll.

Nedan kan ni avnjuta hans tankar från matchen.

Idag har jag fått hedersuppdraget att bevaka dagens Div1-derby åt Innebandybloggen och dessutom gästblogga om den…Man tackar för förtroendet!

Umeå City kom till spel med endast 12 utespelare och spelade därav på två femmor matchen igenom med avlastare. Men det stoppade dom inte ifrån att gå upp i en 0-3 ledning redan efter 09.37. City spelade ett lågt försvarsspel och tog tillvara på kontringstillfällena dom fick. Målskyttarna var Lina Wågström, Maria Söderlund x2. Därefter vaknade Iksu Ungdom till ochEmila Jonsson reducerade två gånger om innan periodvilan.

I andra perioden fick Iksu Ungdom bättre ordning i egen zon och på sin helplanspress och lyckades flera gånger vinna bollen högt upp i banan och stressa City till misstag. Wilma Hortell kvitterade 06.40 till 3-3 men tre minuter senare såg den som vanligt målfarlige snipern Marie Häggström till att ta tillbaka ledningen. Men sen märker man att City inte orkar stå emot längre på sina 12 spelare mot Iksu Ungdom som rullar på med 3 femmor och ständigt pressar över hela banan. Nina Sorsa, Sofia Nordgren, Sofia Strandoch Emelie Edström hänger in var sin balja och ser till att deras Iksu Ungdom går upp i en 7-4 ledning. Ellen Nordström trycker sedan in 7-5 för sitt Umeå City innan periodvilan.

Tredje perioden är i samma tecken som andra perioden. Iksu Ungdom maler sakta med säkert ner City och innan matchen är över har Nina Sorsa ochWilma Hortell sett till att även dom bli tvåmålsskyttar och Amanda Gidlund gör sitt första mål för dagen.

Summa summarum.. Jag gillar verkligen den fartfyllda innebandyn som Iksu Ungdom spelar och jag tycker dom vinner fullt rättvist. Dom pressar över hela banan och alla spelare har bra fart under fötterna både med och utan boll. Jag pratade i somras med deras Coach PHW (vars gamla Thorénpiké jag nu ska försöka fylla) och han sa att han kört en hårdare sommarträning med tjejerna än vad dom tidigare varit vana vid. Den träningen har bevisligen gett resultat, för det är inte alla lag som orkar spela det spel dom gör idag.
Jag ger ett stort plus till kollektivet Iksu Ungdom idag.

Umeå City är ett tungt lag att möte och hade dom kunnat rulla på tre femmor idag tror jag det hade varit en annan matchbild. Laget har startat säsongen med 2 förluster, men bara dom får tillbaka lite fler spelare och kan rulla runt på mer folk tror jag segrarna kommer komma.
Mina plus går idag till tvåmålsskytten Maria Söderlundoch den ständigt farliga Marie Häggström.

Sist men inte minst. Jacke ville veta hur läktarfikat var. Och det var som det brukar vara i Iksu Arena… Very good! Han/hon/hen som låg bakom dagens toscakakor får två tummar upp och får gärna skicka hem en låda till mig.