Helgsummering (H2)

Herrtvåan tjuvstartade i fredags då Hörnefors tog emot SPIF i ännu ett lyckat fredagsarrangemang. Hela 225 personer hade letat sig till Bråvallahallen för att bevittna denna tillställning.

Och den här gången fick publiken vända hem med ett leende på läpparna sedan deras lokala hjältar besegrat Superior performance in floorball med 7-4.

Hörnefors tog kommandot direkt via Simon Blomberg. Filip Rutqvist satte kort därefter sitt första mål för säsongen och därefter släppte Hörnefors aldrig kommandot.

Den hårt tatuerade Joakim Berggren blev ensam tvåmålsskytt i Hörnefors.

I SPIF, som än en gång kom till spel utan storstjärnan Thomas Lindgren, var målskyttet utspritt på Jens Bolin, Max Håkansson, Fredrik Lindqvist och Erik Öhman.

Viktigt för Hörnefors med en trepoängare efter en svajig start på säsongen. I nästa omgång väntar Vindeln på bortaplan. Räkna med spänning…

***

I går spelades sedan resten av helgens matcher i denna serie. Fyra till antalet.

Vi börjar på Obbolas hala parkett där GUIF sprang hem det hela på ett komfortabelt vis. Knappast förvånande med tanke på Obbolas svaga inledning på säsongen.

Redan efter två perioder var ställningen 10-1 till GUIF och när det hela var slut stod det 4-14 på resultattavlan.

Därmed är Obbola ny tabelljumbo och man kan konstatera att de har släppt in 42 mål på de fyra inledande matcherna. Dags att träna försvarsspel i veckan?!

I GUIF blev Petter Lundström poängbäst med sex poäng. Michael Jackson stod för 2+3. Förutom de två så var det bara Andreas Olofsson som mäktade med mer än ett mål (han gjorde två). Det tyder på att GUIF är en stark lagmaskin. De har överlägset bredast trupp i serien och dessutom bra spetskvalitet. Ett bra recept om man vill vinna serien – som jag är övertygad om att de gör…

Obbola hade en tvåmålsskytt i Oskar Granberg.

Noterbart är också att Obbola tog time out först när det stod 1-9 på tavlan. Lite för sent kan jag tycka.

***

Vi förflyttar oss till Vildmannahallen där Umeå IK kom undan med blotta förskräckelsen mot Skellefteå IBS.

UIK ledde med 5-1 men efter det slappnade man av och bjöd in Skellefteå i matchen. Gästerna kom så nära som 6-5, men inte närmare än så.

Starkt av UIK att reda ut det hela till slut. Å andra sidan är det svagt att sätta sig själva i den sitsen.

Jim Johansson visade sig än en gång vara värd sin vikt i guld för UIK. Tre nya mål från hans klubba i den här matchen. Utan hans spetskompetens hade UIK mycket väl kunnat förlora.

I och med segern hakar UIK på i toppen av tabellen. Det vore kul om det kunde fortsätta så. GUIF behöver allt motstånd de kan få…

***

En annan potentiell toppkandidat, nämligen Sandåkernkamraterna, tog en fin skalp mot Nätra precis innan UIK:s match.

Nätra har överraskat många positivt. Inte minst tack vare centereleganten Björn Jansson som lämnade den här matchen med tre assist. Men Nätras fem mål hjälpte föga mot Sandåkerns sex.

Johan Reichler gjorde två kassar för Sandåkern. Mathias Gunnarsson satte det avgörande 6-4-målet blott fem minuter från slutet.

Nätra reducerade med 2.43 kvar men lyckades inte komma närmare än så.

***

Sist men inte minst har vi den målglada matchen mellan IBK Umeå Norr och Gamla stan kvar att rapportera om. För tredje gången den här säsongen spelade Umeå Norr oavgjort. Den här gången med siffrorna 11-11(!).

Gamla Stan var hetare i början och ledde bland annat med 1-4. Men hemmalaget gnuggade sig tillbaka rejält. Umeå Norr ledde med 6-4, 7-5, 8-6, 10-7 och 11-9 utan att lyckas vinna. Klantigt…

Gamla Stan lyckades alltså hämta ikapp många underlägen. Så även det sista i matchen via två sena mål från 11-9 till slutsiffrorna 11-11.

I gästerna Gamla Stan fanns en tremålsskytt i form av Erik Falkman. William Löf och Rasmus Karlstén gjorde två var. Karlstén var den som satte det poängvinnande målet till 11-11 med 1.32 kvar att spela.

I hemmalaget fanns det tre tvåmålsskyttar i Tobias Jonsson, Daniel Pettersson och Johan Hjelmér.

***

Detta var allt för den här gången. Nästa måndag tar vi nya tag med rapporter från den här spännande serien.

 

 

 

3 kommentarer

  1. Att GUIF skulle ha ”överlägset” bredaste truppen är väl att ta i. IBK Umeå Norr har väl så bred trupp och ännu mer spets och rutin.
    Ska bänka mig på söndag och se matchen mellan lagen, en inte alltför vågad gissning är 7 – 7. Nja det var fegt, 6 – 8 till IBK Umeå Norr efter avgörande mål i tom kasse. Vad tippar du Jacke och ni andra?

    • Det har du rätt i… Tänkte inte in Umeå Norr i beräkningen. Där finns också mycket bredd och kvalitet. Men det finns också betydligt fler småbarn kopplade till Umeå Norr än GUIF vilket gör att bredden och kvaliteten kanske inte kommer ut i sin fulla rätt 🙂

  2. Förstår inte riktigt att UIK skulle vara något slags hot mot GUIF då dem endast spelat mot bottenskicket av tabellen dem som verkligen kommer ge GUIF motstånd i denna serien är UMEÅ NORR, Gamla stan och Hörnefors. Visst Hörnefors blev överkörda i seriedebuten men bara en vecka senare vann man starkt i dm. Tror som föregående att UMEÅ NORR kommer vinna mot GUIF

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *