Dalen snäppet starkare än Iksu

Den här veckan har verkligen varit full av lokala derbyn. I går spelades ytterligare två. TBS tog emot RIG i Elofssonhallen och IBF Dalen tog emot lokalrivalen Iksu Ungdom i Exel Arena. Detta inlägg kommer att handla om den sistnämnda matchen. Kollegan Flinkfelt ska ta sig an den andra matchen senare ikväll.

***

IBF Dalen och Iksu Ungdom stod båda två på tre vinster och en förlust efter fyra omgångar. Utgången i den här matchen var med andra ord relativt oviss. Klart var i alla fall att det skulle bli en jämn och tight historia – och så blev också fallet.

Iksu vann skotten i första perioden med 9-5 efter första perioden men låg ändå under med 2-0. Tungt att gå in till pausvila då. Dalens målvakt Camilla Andersson var stabil matchen igenom. Hon motade totalt 20 av 22 skott vilket ger fina 90,9 % (ca) i räddningsprocent enligt min högstadiematte.

Dalen sköt ett skott mer i matchen och hade med andra ord bättre utdelning då slutresultatet blev 4-2 till de svartklädda.

Efter halva matchen hade dock Iksu hämtat upp 2-0-underläget till 2-2 efter ett mål vardera av formstarka duon Nina Sorsa och Wilma Hortell. Men efter det la Dalen återigen in en högre växel och sprang ifrån till seger.

Doldisen Therese Svensson kunde inte ha hittat ett bättre tillfälle att göra säsongens första mål på. Hon gjorde nämligen 3-2 kort efter gästernas kvittering till 2-2.
I tredje perioden kunde sedan Vindeln-nyförvärvet Ida Eriksson avgöra med sin kasse till 4-2.

***

”Vi tog hem 3 pinnar idag för att vi krigade, hade fart under sulorna och kämparglöden i oss syntes hela vägen igenom. Vi ville helt enkelt mer än dem ikväll”

– skriver Felicia Lilja på Dalen-bloggen.

***

Starkt av Dalen att knipa den här segern. På förhand höll jag nog ändå Iksu som knappa favoriter.

Segern innebär att Dalen skaffat sig en riktigt fin tabellplacering. Värre var det i fjol vid den här tidpunkten. Extra kul att framgången kommer utan omdiskuterade lån från elitlaget. I fjol spelade ju t ex Sandra Larsson en avgörande roll i många av matcherna. Nu har laget en helt egen trygghet att falla tillbaka på.

Noterbart är också att Carina Emanuelsson fortsatt saknades på grund av den knäskada hon ådrog sig i derbyt mot RIG Umeå. Hon väntar fortfarande på svar kring hur allvarlig skadan är.