Ställ: ”Vi jobbar på riktigt bra”

Erik Ställ har inlett säsongen strålande och Thorengruppens sista utpost har många gånger agerat vägg den här säsongen. Jag ringde upp honom för att snacka Sirius-matchen, Sirius som lag och Thorengruppens fortsättning på säsongen.

Varför, tycker du, lyckas ni knipa en pinne av starka Sirius?

– Jag tycker vi sliter på bra hela matchen. Det är egentligen bara den senare halvan av första perioden, då vi släpper in tre mål, som vi har problem. Vi har heller inte panik trots att Sirius har väldigt mycket boll i matchen. Dessutom är det en riktigt bra laginsats där ingen faller ur ramen. Vi jobbar på riktigt, riktigt bra.

De jag talat med säger att du var en vägg igår.

– Det gick bra, och det kanske var den bästa matchen på hela säsongen för mig personligen. Jag får en bra start på matchen med några räddningar sedan rullade det på.  Det har gått väldigt bra hittills för mig utan några direkta bottennapp. Samtidigt så funkar det bra för mig när försvarsspelet funkar bra. De tre senaste matcherna har vi släppt in fjorton mål. Det är klart att det är ett bra betyg på försvarsspelet.

Sirius har gått som tåget hittills. Hur ser du på dem?

– De är riktigt tunga att möta, och de har ett väldigt bra lag. Oavsett vilka spelare de skickar in så är det bra spelare. De var bra såväl med som utan boll och gick aldrig bort sig trots sin höga press som fungerade bra. Jag förstår verkligen varför de släppt in så få mål: De håller i bollen mycket och då blir det sällan försvarsspel för dem. När de väl tappar bollen har de ett grymt presspel. Jag pratade lite med Joakim Lundberg efter matchen och vi var överrens om att det här var en match av Superliga-klass. Inga bjudningar över huvud taget.

Hur går dina tankar kring fortsättningen på säsongen?

– Formkurvan pekar uppåt, så är det. Det är många bra lag med i serien i år och då blir det inga lätta matcher. Om vi undviker bottennapp som i matchen mot Gävle så kan det räcka långt. Matcherna mot övriga toppkonkurrenter blir väldigt viktiga.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *