Ingen spänning i derbyt

Majoriteten av publiken hade nog trott och hoppats på en jämn match när RIG Umeå tog emot Iksu Ungdom. Så blev inte fallet. RIG Umeå var på strålande spelhumör och vann med stooora siffror.

Efter 02.37 ledde RIG med 2-0 efter två raka mål av Färjestaden-produkten Kajsa Ek. Hon gjorde även ett till mål i RIG:s fortsatta målkalas.

Redan efter en period stod det 6-1. Redan då hade RIG kopplat ett jättegrepp om matchen. Men de blågula nöjda sig inte med det.
I andra perioden kom nämligen 7-1, 8-1 och 9-1 innan Iksu åter målade.

RIG:s målskyttar i matchen fr v; Nathalie Jakobsson 2, Rebecca Heed Arvidsson, Emelie Jansson 2, Sofia Joelsson 2, Kajsa Ek 3, Jenny Hallström.

(Vi noterar också en mållös men glad Linnea Lindén i bakgrunden)

Tredje perioden, den enda jag såg med egna ögon, blev lite utav ett sömnpiller naturligtvis. Det mest uppseendeväckande var att Emma Hamrén lyckades med konststycket att dra på sig två raka utvisningar för protest. Även Nina Sorsa åkte ut för protest i den första perioden. Iksu-lägret var med andra ord inte särskilt nöjda med domarinsatsen.

De bör dock rannsaka sig själva lite grann också. Att kliva ut och torska med 12-3 (Ja, det blev faktiskt 12-3) i en match som på förhand känns helt öppen är långt ifrån godkänt. Även om en och annan viktig kugge saknades.

Iksu Ungdom är dock alltjämt trea i tabellen och de har nu några dagar på sig att slicka såren innan FBC Uppsala kommer på besök till helgen. Deras senaste resa till Umeå slutade i moll så det lär vara rejält revanschsugna serieledare som kommer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *