John Jonsson lämnar ”Thoren”


John Jonsson i Thorengruppentröjan.
Foto: Michael Lundström

Hudiksvalls-sonen John Jonsson lämnar Team Thorengruppen nio omgångar in i serien.  Enligt honom själv är det brist på speltid som ligger bakom beslutet.

– Det blev kanske inte riktigt som jag tänkt när jag kom till laget. Jag visste att det skulle vara otroligt hård konkurrens med tanke på att jag har Mats Jonsson och Carlbom på min kant, och förstod att det skulle bli en plats i tredjekedjan som gällde. Däremot trodde jag att vi skulle spela mer på tre kedjor, för då har jag ju fått spela. Nu har det ofta blivit så att vi tidigt gått ner på två kedjor och då får jag sitta på bänken, säger han och fortsätter.

– Samtidigt vill jag inte kritisera coach. Laget har gått bra men jag känner att jag kört fast. Det är inte så kul längre.

Han menar att det nu är viktigt att hitta tillbaka till glädjen att spela innebandy.

– Nu vill jag hitta glädjen till innebandyn. Det är svårt motivera sig till match då man vet att man bara kommer få göra tio byten. Nu är det viktiga att ha kul på planen igen.

Han vill påpeka att han trivts bra i klubben.

– Jag har trivts otroligt bra med grabbarna i laget, och det är en anledning till att man kanske höll ut extra länge än vad man annars hade gjort. Det är ett ruskigt skönt gäng.

John Jonsson har under de nio matcher han spelat i år skjutit ett mål och en assist.

Närmast väntar en återkomst till moderföreningen Hudik/Björkberg där han kom från innan säsongen. Jonsson har på de två senaste säsongerna i moderklubben totalt gjort hela 143 poäng.

– Ja, det stämmer att jag fortsätter hemma. Jag är spelklar till nästa helgs matcher, bland annat har vi Wibax. Det ska bli kul att komma tillbaka till grabbarna, säger han eftertänksamt.

Han kommmer bli en supertillgång för ett lag som innan säsongen siktade uppåt, men som i dagsläget ”bara” ligger på sjätte plats i division 1 norra Norrland, tolv poäng bakom ledande RIG Umeå. Han ser fram emot fortsättningen på säsongen.

– Jag vet inget om någon målsättning hos laget, men det är klart att vi siktar på att komma högre än sexa i tabellen. Vi ska försöka vinna varenda match och lyfta i tabellen. Tvåa borde vi försöka sikta på att bli, avslutar John Jonsson.

***

Vi önskar John Jonsson lycka till i Hudik/Björkberg.

2 kommentarer

  1. Krävs stor mental styrka att träna en hel säsong och få lite speltid. Men vad tror man när man kommer från en lägre serie. Hoppas någon har upplyst honom om förutsättningarna. Trist när det blir så här

  2. Jag känner John sedan tidigare, och vet att han sätter laget före jaget, och jag har förståelse för att han väljer att flytta hem igen, han har testat med Thorén men inte fått den speltid som krävs för att han ska känna tillräcklig glädje med spelet för att motivera honom till en fortsättning.
    Vi i H/B hälsar John varmt välkommen hem igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *