Thoren lånade ut klubbor och vann

Idag var det toppmöte i Allsvenskan Norra när tvåan Team Thorengruppen mötte Järfälla IBK som ligger på tredje plats. Ett Järfälla som inte fick de optimala förutsättningarna till matchen – lagets klubbor var kvar på Arlanda när laget kom till Umeå, varför man fick använda Thorengruppens fjolårsstickor. Till slut vann Thorengruppen matchen med 10-7 – men trots stor ledning blev det en jämn match.

– Det hade kanske hade blivit en annan match med lite andra klubbor, ler Thorengruppens tränare Örjan Lindberg.

Thorengruppen började bäst men det var Järfälla som tog ledningen efter slarv på mittplan från hemmalaget. Därefter var det Thorengruppen för hela slanten. Bland annat gjorde Fredrik Ottosson 1-1 från slottet och Mikael »Micke Missil« Eriksson sköt ett slagskott i krysset som var så hårt att jag trodde nätet skulle gå sönder. 2-1 som innan första pausvila var 4-2.

En ledning som ökades på till hela 7-2 i början av tredje perioden. Vackra mål alla tre, bland annat ett fantastiskt mål när Mats Jonsson pricksköt i första krysset i en flygande kontring.

Men vid 7-2 hände något. När Jonsson, tremålsskytt idag, satt på botbänken gjorde Järfälla 7-3 vilket var början på ett målfyrverkeri för gästerna under två minuter. 7-2 blev alltså 7-6, och det var match igen. Mycket tack vare misstag från Thorengruppen.

– Det finns sekvenser i alla tre perioder då vi inte är ödmjuka, men det är framförallt i tredje vi inte är ödmjuka. Siste man tappar boll då alla andra är på väg framåt, Emil (Johansson) slår en diagonalare i mittzon och Ställ slänger en boll rakt på motståndare. Där har vi tre mål för Järfälla. Vi leder med 7-2 i tredje och tror vi är några läckra laxar. Istället för att spela av matchen så gör vi det svårt för oss, summerar Örjan Lindberg.

Thorengruppen lyckades dock hålla undan. Backen Emil Johansson sköt fyra minuter från slutet matchavgörande 8-6-målet, fint framspelad av Andreas Carlbom. Av bara farten kom Mats Jonssons 9-6 och Joakim Lundbergs snygga straffmål till 10-6. Järfälla reducerade en minut från slutet då Andreas Lindsjöö fastställde slutresultatet 10-7.

Själv tyckte jag formationen med Mats Jonsson, Jakob Arvidsson och Nicklas Forslöf stod för en god insats, man gjorde fem av lagets mål, medan Lindberg ville framhålla en kollektiv insats.

Mats Jonsson, Nicklas Forslöf och Jakob Arvidsson.

– Idag tycker jag ingen sticker ut ur mängden utan vi gör en kollektiv insats som är stark. Deras nummer sju (Oskar Hagberg) är riktigt bra. Varför han inte spelar på högre nivå är en gåta för mig, säger han.

Det är fortfarande tre poäng upp till Sirius som leder serien och jag frågade Lindberg vad han tycker laget måste förbättra om man ska kunna vinna serien.

– Vi måste satsa på att utvecklas hela tiden och inte bara leva på spelvändningar. Vi har nött mycket på att vinna boll högt upp i banan och får några billiga mål på det sättet idag. Det är sådana mål som Thorengruppen måste börja göra och det är vad vi tränar på, avslutar Örjan Lindberg.

***

Stabil insats från Thorengruppen. Tror dock laget fick lite skäll från Lindberg efter matchen med tanke på lagets insats i den sista perioden. Det är för dåligt att släppa in Järfälla som man gjorde idag. Annars så – riktigt bra match!

Det unga Järfälla ser intressanta ut. Försöker spela innebandy men med en disciplin som är imponerande. Borde ha gjort några fler mål tidigare i matchen innan man fick sin ketchupeffekt i sista perioden.

Både Viktor Borg (stukad fot) och Andreas Carlbom (magsjuka) var i spel för Thorengruppen. Förstås viktigt – man har haft lite folk på träningarna på sistone. Truppen kanske är litet tunn i dagsläget.