Pojkar pojkar pojkar

Västerbottens pojkar 15 har nu som enda lag spelat färdigt grupp 2 – och man avslutade med den äran. På det utlagda SSL-golvet i Gammliahallen besegrades den här gången Västergötland inför drygt 1500 personer. 5-6 slutade matchen.

Det var Västergötland som började bäst, och då framförallt Oskar Malmgren. Två gånger bågade han över hela banan och satte bollen lågt vid bortre stolpen, vilket föranledde den ledning som Västergötland gick till vila med.

Västerbottens coach David Lundberg höll dock inte med mig om att västgötingarna var piggare i första perioden.

– Efter första perioden kändes det som att vi hade bra koll trots att de gör två fantastiska mål som sitter i »smurfhöjd« där på bortre stolpen. Vår keeper gör det han ska men kan ändå inte ta dem. Inte så mycket att snacka om, menar han.

I andra perioden tog Västerbotten över vilket låg bakom segern. Vidar Mårtensson var obeveklig när han dribblade bort målvakten på ett straffslag (som kan ses på vår Facebooksida förresten!), Philip Öster och Jonathan Åström fick också göra mål.

Till slut sprang Västerbotten ifrån i sista perioden och Felix Pihlajamaa-Jonsson sköt fint det matchavgörande 4-6-målet tre minuter från slutet. Det vackert framspelad till öppet mål från Niclas Brolin-Ljung. Västergötland reducerade med tio sekunder kvar, men det var av akademisk betydelse. 5-6 slutade alltså matchen.

Nu väntar kvartsfinal imorgon för pojkarna.

– Vi har inte vågat titta dit än. Känslan är att vi nu klarat ett delmål och att såväl alla som inga lag kommer vilja möta Västerbotten i Gammliahallen. Det är klart att det kommer bli superkul, ler tränare Lundberg som är nöjd med sina spelare.

– Pojkar 15 är energi, full fart framåt och i år spelar vi väldigt offensivt. Killarna gör det jättebra. Vi har en fantastisk bredd och har hittat en bra kemi där vi jobbar över hela banan. Jag vill kreditera ungdomsledarna i länet som gjort ett fantastiskt jobb, avslutar Lundberg.

***

Kvartsfinalen imorgon spelas kl 15.00 i Gammliahallen och där väntar Skåne (om jag fattar det här rätt)!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *