Helgsummering (H1)

Två matcher av intresse för bloggen har spelats i herrarnas division 1. För ett lag vände det, för det andra gick det åt skogen.

***

Skellefteå IBK har haft det tungt med några förluster på sistone, men i fredags tog man en viktig seger när Wibax besegrades på bortaplan. 5-6 vann man med efter dramatik. Det var en lycklig pinne för Skellefteå – när bara sekunder återstod hade Wibax en ribbträff.

Skellefteå tog ledningen i den första perioden då poängkungen Mattias Lundberg nätade dubbla gånger. Lundberg som synts ovanligt lite i poängprotokollet på den senaste tiden fortsatte i den andra perioden sin poängproduktion då han spelade fram Piteå-sonen Markus Eliasson till 1-3-målet.

Bara minuter senare gjorde Viktor Norgren 1-4 – och det kändes som att Skellefteå IBK skulle ta en rätt säker seger. Men Wibax hann reducera sekunder innan den andra periodens slut.

Den tredje perioden kom att bli en svängig historia – ytterligare en Wibax-reducering i form av forne Thorengruppen-backen Mikael Hällgren till 3-4 följdes upp av Robert Holmgrens 3-5. Efter ytterligare en Wibaxreducering gjorde Peter Hartman 4-6 med 18.55 på klockan – bara fem sekunder senare lyckades Wibax faktiskt reducera igen.

Men Skellefteå IBK lyckades hålla ut och vinna med 5-6, men det var som sagt väldigt, väldigt nära en Wibax-kvittering i slutet.

Skellefteå IBK:s målskyttar. Bilden lånades från lagets hemsida.

Tvåmålsskytten Lundberg får tillsammans med Joel Johansson och Markus Eliasson beröm som lagets bästa spelare av tränare Arvid Marklund.

***

Omöjligt var det att hitta någon bild på TGC:s målskyttar från matchen mot Runsten. Inför futtiga 66 åskådare och med endast elva (sic!) utespelare torskade gentlemannaklubben med 11-0.

När lagen möttes i höstas var det en jämn historia där Runsten först de sista sju minuterna sprang ifrån – i lördags blev det enklare. Redan efter fem minuter var ställningen 3-0 till Gävle-laget, och ställningen var 4-0 efter den första perioden. En period där TGC sköt futtiga tre skott.

Andra perioden var jämnare och slutade bara 1-0 till Runsten. Tidigt i den tredje perioden gjorde man 6-0 och släckte definitivt allt hopp för TGC om en vändning. En tredje period som slutade 6-0 till motståndarna vilket fastställde slutresultatet 11-0.

TGC tilläts alltså inte ens göra mål i matchen vilket bara kan beskrivas som för dåligt. Endast 16 skott avlossade man, och det är inte heller något vidare facit. Nåja, det är bara att bryta ihop och komma igen. En fin femteplats ligger TGC på i dagsläget!