Helgsummering (H2)

Gamla Stan tog en ytterst viktig seger i kampen om andraplatsen då man besegade IBK Umeå Norr med 14-9.

Efter både en jämn första- och andraperiod, där Umeå Norrs Jonas Lindberg med fyra poäng inlett det som till slut kom att bli sju poäng från hans sticka, så gjorde till slut Gamla Stan ett mäktigt ryck i den tredje perioden då man på fyra minuter gjorde fem mål och gick från 7-5 till 12-5.

Kostas Boström imponerade med fyra mål för Gamla Stan. Rasmus Karlsson gjorde precis som Jonas Lindberg i Umeå Norr sju poäng i matchen – väldigt fint facit. Brorsan Fabian fick nöja sig med tre. Förutom Jonas Lindberg i Umeå Norr så hade Jimmy Andersson sex poäng.

Viktig seger för Gamla Stan som väl inte kan tappa det försprång man nu skaffat sig. En riktigt svår nöt väntar innan säsongen är slut – serieledarna GUIF. Då ska man dock ha i åtanke att Gamla Stan är det enda lag som slagit dem.

***

Serieledarna GUIF hade det oväntat tungt i matchen mot bottenlaget Obbola. 4-3 vann man till slut med efter att notoriske målskytten Petter Lundström skjutit segermålet i mitten av den andra perioden. Inga mål under hela den andra hälften av matchen – väldigt ovanligt i innebandy.

Henrik Sjöström imponerade i hemmalaget – med tre enligt uppgift ”fula” mål. Hur som, starkt av den lovande 17-åringen att kliva fram och göra tre mål när GUIF som bäst behövde det. Andreas och Daniel Forsgren plussas tillsammans med målvakten Jakob Karlsson-Engman i Obbola. Den sistnämnde motade fina 37 av 41 skott – 90.9-procentig.

– Ja, vi gör ingen bra match, men siffrorna var kanske lite väl låga. Deras målvakt var ett monster, säger GUIF:s sportchef/högerforward/center/back Per Beijar i en kommentar till bloggen. Beijar, som haft problem med en krånglande rygg, stod för två målpassningar i matchen.

***

Sandåkernkamraterna fick det tufft i bortamötet mot Nätra. Efter tio minuter var ställningen 2-0, och inte blev det lättare för Kamraterna. 9-1 slutade matchen – och enda gången man fick näta var 14.32 in i den första perioden då Tobias Ögren tryckte dit 3-1-bollen.

Roligare än så blev det alltså inte för tolv utespelare starka Sandåkernkamraterna. Örnsköldsvikslegenden Klas Nordin spelade i Nätra och gjorde, åtminstone för honom, modesta två mål för dem.

***

Skellefteå IBS körde helt sonika över bottenkollegan Umeå IK i den viktiga kampen i bottenstriden. Innan den första perioden var slut hade man gjort 6-3 – och när den andra perioden var över så var ställningen hela 10-3 – och matchen var förstås i Skellefteå IBS händer.

16-5 blev slutresultatet mot ett uppgivet Umeå IK. Marcus Drugge fortsätter göra poäng för Umeå IK – i helgen blev det tre – en av få ljusglimtar för UIK. I Skellefteå IBS var Niklas Pettersson och David Morén värst med en rejäl skopa poäng.

I övrigt måste man hylla IBS som verkligen krossade UIK. Man har dock, trots de 16 målen, fortfarande gjort minst mål i serien… men då har man två matcher färre spelade än många lag. Det ser ljust ut för IBS som nog inte åker ur i år.

***

SPIF är på rätt spår. Den senaste tiden har man vunnit det mesta och helgens match fortsatte detta då Hörnefors besegrades med 9-5. Väldigt starkt att slå Hörnefors, som förra helgen stod för ett styrkebesked när man (för andra gången i år) slog Gamla Stan.

Och SPIF började bäst, redan efter 1.53 hade man tagit en 2-0-ledning. Man gick även ifrån till 3-1 innan Johan Königsson i Hörnefors-tröjan först reducerade och sedan kvitterade under samma minut.

3-3 stod sig perioden ut och i den andra perioden fick man se samma visa igen. SPIF gjorde två mål – genom Thomas Lindgren och Stefan Wiklund – innan Hörnefors både reducerade och kvitterade. Innan perioden var slut sköt dock Max Håkansson det matchavgörande målet till 6-5, och då orkade inte Hörnefors resa sig igen.

I den tredje perioden gjorde Erik Öhman tidigt 7-5 för SPIF, och under matchens sista två minuter kunde SPIF springa ifrån ytterligare med två mål. 9-5 slutade alltså matchen.

Tre poäng från Thomas Lindgren och Jens Bolin i SPIF. Industribacken Stefan Wiklund gjorde överraskande två poäng för hemmalaget. I Hörnefors var Johan Königsson poängbäst med tre poäng. Martin Bjuggstam hade två poäng.

8 kommentarer

  1. Man kan väl konstatera att UIKs nya tränare Petter Ekholm fått en taskig start. UIK måste har tappat massor av spelare, truppen var ju stor i början på säsongen. Ett rykte som framkommit är att Petter själv ska spela och ta med sig gamle Holmsundsprofilen Per Söderström. Tveksamt och känns väldigt panikartat.

    • Så har det tyvärr alltid varit. Vi måste dra gränsen för vår bevakning någonstans och nu är den dragen. Ibland skriver vi sammandrag om damtvåan – men inte ofta. Vi kan försöka få in den serien oftare men jag kan tyvärr inte lova något.

  2. Helt seriöst nu ”Svarten” ta och kolla upp det du skriver så det är fakta eller bara rykten om vilka som ska spela eller inte, blir lite pinsamt att läsa det du skriver när du drar in personer som inte har något med UIK IBF att göra…

  3. Pek, jag skrev att det var ett rykte. Dessutom har väl du Pek ”något med UIK att göra”, eller hur. Att du Pek fått en tung start som tränare är väl rätt, eller?

  4. Du får skriva hur mycket du vill om mig och vad jag gör och inte gör, det bryr jag mig inte om det minsta..

    Men att du drar in personer som jag umgås med i det du skriver är pinsamt, speciellt när det varken finns någon sanning eller rykte om att Pelle Söder ska lira i UIK..

    Skärp dig..

  5. Ok då har jag tolkat ditt eget facebook inlägg fel då. ”Ska bli roligt att dra på sig svart/gul och extra kul att min vapenbroder Pelle Söderström hänger med” I så fall ber jag om ursäkt till Pelle Söder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *