Thorengruppen vann mot Duvbo

Thorengruppen tog ytterligare en seger när man i bortamatchen mot Duvbo IK vann med 10-11.
– Som så många gånger förr är vi starka i den tredje perioden. Fast vi släpper in mål och ligger under så har vi en trygg känsla i laget att om vi gör vår sak så vinner vi, summerar lagets assisterande tränare Bertil Eirell.

Det började inte bra för Thorengruppen – redan efter tre minuters spel ledde hemmalaget med 3-0!

– Vi fick en dålig start som jag inte vet vad det beror på. Vi har haft bra träningar med mycket folk innan så det kändes märkligt med den dåliga starten. Då var vi tvungen att gå ned på två kedjor, säger Eirell.

Då vände det. Omgående sköt Mats Jonsson 3-1 framspelad av nyförvärvet Daniel Jernberg, sedan sköt ”Dille” själv 3-2. Innan perioden var slut hade man också kvitterat.

– ”Dille” (Jernberg) var bra. Han och Mats Jonsson hittade varandra bra, och han gör ett kanonjobb både i offensiven och i defensiven. Ett plus ett i debuten kan man inte klaga på. En kanonvärvning, menar en nöjd Eirell.

Den andra perioden liknade den första målmässigt. Duvbo gjorde tidigt ett litet ryck som sedan Thorengruppen reducerade, kvitterade – och nu också tog ledningen på. Mikael Eriksson sköt bland annat två mål, och Nicklas Forslöf, som bänkades vid 3-0, gjorde ett mål.

– Andraformationen fick komma in i andraperioden och göra avlastningsbyten. Då skapade man mycket chanser och gjorde dessutom mål.

Duvbo vände dock på Thorengruppen igen och ledde med 7-6 inför slutronden. En slutrond där Thorengruppen gick på knock. Man gick snabbt ikapp och sedan sprang man ifrån till 8-11, bland annat efter tre poäng från Mikael Eriksson och två Andreas Carlbom-mål. Duvbo kunde reducera två gånger, men till slut höll Thorengruppen undan och vann med 10-11.

– I den tredje perioden satte vi våra chanser samtidigt som Duvbo blev lite trötta. Fastän vi ligger under vet vi vad vi ska göra och då vänder vi matchen. Det är en riktigt skön känsla, säger Eirell och hyllar sin förstaformation.

– ErikssonEmil JohanssonCarlbomConradzon och Fredrik Ottosson var grymt bra igår. Stekheta på träningarna i veckan och sedan riktigt, riktigt bra igår. Det var kul att se, menar han.


Fem poäng igår från Mikael Erikssons klubba.
FOTO: Michael Lundström

***

Den flyfotade Örnsköldsviks-talangen Oscar Lundin fick inte ens starta matchen. Det förvånar mig att en spelare med hans talang inte platsar på tre femmor. Så jag frågade Eirell varför det var så.

– Just nu har vi grym konkurrens både på center- och högerforwardspositionen. Dessutom har Jesper Lundquist sett het ut på sistone så vi tyckte att han förtjänade platsen som vänsterforward. Det hala golvet gynnade inte Lundin heller, poängterar han.

Fortfarande inte supernöjd att Lundin petas. Jag tycker han är nog bra för att spela på tre kedjor. Att Nicklas Forslöf spelar i den på pappret svagaste formationen är också märkligt för mig. Jag hoppas få se honom mellan Jernberg och Jonsson. Där spelade nu Mattias Öredal.

Daniel Jernberg tog Jakob Arvidssons plats rakt av i vad som varit lagets starkaste formation de senaste matcherna. En formation som förmodligen blir ännu bättre med ”Dille” på Arvidssons plats. Skulle tro att Forslöf ÄR tillbaka mellan där till nästa omgång – och han spelade där i den tredje perioden (om jag förstått allt rätt).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *