Helgsummering (Allsvenskan)

Bröt ut och gjorde ett eget inlägg av Thorengruppens match då det blev så ruggigt långt.

***

Trots några nyckelspelare borta på grund av sjukdom så tog Umeå City sin fjärde raka seger då man avfärdade Gävle GIK på bortaplan.

Gävle tog tidigt ledningen men sedan tog City över och vände till 1-2 genom mål av Kristoffer Rådström och Peter Reinholdt. Innan första perioden var över hann dock Gävle kvittera.

I inledningen av den andra perioden var Umeå City inte riktigt med. Snabbt, bara 1.36 hade gått av den andra perioden, så hade Gävle gått ifrån till 4-2. Men City lyckades vända igen –  med endast åtta sekunder kvar av den andra perioden sköt Emil Johansson 4-5. Johansson som också gjorde 4-4-målet.

I den sista perioden gick City ned på folk och visade att man är det starkare laget av de två. I mitten av den tredje perioden dödade man matchen då man på 13 sekunder gick ifrån till 4-7. Andreas Holmgren och Johan Lindgren nätade – den senare med sitt första mål för i år.

– Vi går ned på två femmor i tredje och växlar upp tempot, och då är vi klart mycket bättre än Gävle, säger Citys tränare Peter Sjöström till umeacity.se

Till slut vann City med ganska klara 5-9.

Som vanligt var Emil Johansson fantastisk i City. Tre mål och en målpassning från honom.

Med spelare som ForsgrenErik NilssonAlbin Andersson och Peder Viklund borta så ska City berömmas för att man slår Gävle. Det är inte lätt på bortaplan – Thorengruppens enda förlust i år kom där.

***

Fortsatt tungt för Sandåkern som inkasserade ytterligare en förlust. Den 15:e i raden. Yngve Nordin, ex-Dalen tillika Sandåkern-tränaren Anders Nordins son, hade för dagen plockats in. Yngve bidrog med två målpassningar, men kunde inte hjälpa det Sandåkern som förlorade med 3-8 i EXEL Arena.

Nordin firar ett mål i Argentums (Arjeplogs) tröja.

Efter en målsnål förstaperiod – 0-0 – så var det motståndarna Huddinge som tog ledningen med två snabba mål i mitten av den andra perioden.

Men Sandåkern jobbade först in en reducering genom snajpern Niklas Blomberg – och sedan kvitterade man med 19.59 på klockan. Då var det Timmy Nyberg som agerade skarprättare assisterad av nyförvärvet Nordin

I den tredje perioden kunde Huddinge dock gå ifrån och vinna. Förutom en Jesper Fransson reducering till 3-4 med 9.23 på klockan så lyckades Huddinge göra sex mål vilket gjorde att slutsiffrorna skrevs till 3-8. Gästernas Rasmus Bolander hade imponerande fyra poäng på de fyra sista målen.