Iksu vann – men övertygade inte

Har just sett Iksu besegra ett tio utespelare starkt Täby. Man vann till slut med 10-4 och skottstatistiken 54-22 talar sitt tydliga språk: Iksu var överlägset ikväll, och tog planenligt sin sjätte raka seger.

Men visst har laget vissa saker att fundera på till måndagens match då man möter KAIS Mora; reprisen av SM-finalen 2012:

• Man skjuter hela 54 skott på mål idag, och lägg därtill en hel del ramträffar och ett tjog skott i täck, men gör ”bara” tio mål mot ett ganska svagt motstånd. Dessutom var ett mål i tom bur efter att Täby plockat ut målvakten vid ställningen 9-4. Det rann, ur Täby-synvinkel, iväg litet väl mycket då Täby var uppgivet i den tredje perioden.

Således övertygade inte Iksus offensiv idag. Man har hopplöst svårt att skapa chanser mot ett uppställt försvar.
  • Faktum är att man ligger under då halva matchen är spelad. Det trots att Täby inte alls var speciellt vassa i sina kontringar – man fick göra alltför enkla mål, vilket jag förmodar ger tränarna huvudbry inför måndagen då man möter ett KLART bättre motstånd än vad Täby bjuder på idag.

Nåja, nu är det knappast så att allting var negativt. Iza Rydfjäll och Cassandra Edberg spelade väldigt övertygande från backposition, och Victoria Wikström och Therese Andersson sköt tre mål vardera från sina forwardspositioner, vilket förstås är väldigt positivt.

Wikström utsågs till hemmalagets bästa spelare men i mitt tycke var Edberg bäst. Hon klev fram när laget som bäst behövde det med två målpassningar till 5-4- och 6-4-målen. Dessutom drog hon upp tempot så att Iksu fick fart på sitt anfallsspel, något man sannerligen behövde mot Täbys extremt låga och tajta försvar.

Även Frida Rydfjäll var bra. Utmanade ständigt, vilket är nödvändigt mot låga försvar, och kom ofta runt sin försvarare vilket ledde till fina målchanser.

Efter de två snabba målen i den andra perioden orkade inte Täby komma ifatt igen och Iksu kunde (precis som väntat) kliva ifrån i den sista perioden.

Segern var rättvis, men Iksu måste upp något snäpp till måndagens match om man ska inkassera en sjunde raka seger. En nödvändig seger om man ska ta upp kampen om första- och andraplatsen i tabellen.

***

KAIS Mora leder serien efter dagens vinst mot Huddinge, och är sex poäng före Iksu som dock har en match mindre spelad. Matchen kommer sändas i TV4 Sport.