Det straffas hit och dit

Jaha. Så Henrik Stenberg fick fem matchers avstängning (vilket slår extra hårt då det rör två slutspelsmatcher).
Storvretas intensiva lirare har väl delat ut en del tjuvsmällar tidigare – men då har han oftast haft tombolalotteriet på sin sida.

Det känns nämligen lite grann som att de som bestämmer drar igång tombolan då de ska bestämma ett straff.
Ibland frias det, ibland blir det för låga straff och ibland blir det på tok för höga straff. Som när krigaren Fredric Westling blev avstängd typ nio matcher (en väldigt stor procentandel av grundserien) för den där tacklingen mot Järfälla för några år sedan.

Huruvida Stenbergs straff är för lågt eller för högt kan jag inte uttala mig om eftersom jag inte sett sekvensen tillräckligt noga – men det är egentligen skitsamma.
Problemet är att min och säkert många andras känsla är att man helt enkelt inte vet vad man kan förvänta sig då något händer.

I NHL t ex är det ju en gammal legend i form av Brendan Shanahan som är överhuvud för den här typen av frågor. På sikt kanske något liknande kan införas i innebandyn. Problemet med det är ju att deras beslut grundas på tv-bilder från ett antal olika vinklar – något som saknas från väldigt många matcher (inte minst i Allsvenskan och neråt).

Jag har helt enkelt inget bra förslag på hur detta ska bli bättre – men bättre, eller åtminstone tydligare, måste det kunna bli.

2 kommentarer

  1. Håller med pappa55. Tror alla kan vara överens om att vi inte vill spelare som i full fart bakifrån hoppar in crosscheckingar i nacken på oförberädda spelare. Att dessutom göra de i en TV-match man vinner och så nära slutspelet, tyder väl mer på idiotin hos förbrytaren än att de ska vara en förmildrande omständighet.. #tydligmarkering #dontdothecrimeifyoucantdothetime

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *