Play for charity! Utrota hungern!


Vad sägs om att göra världen till en bättre plats varje gång Du gör mål eller spelar fram en lagkamrat?

Jag och Johan tyckte att detta var en god idé. Nu tänker vi verkställa den.

Under resterande del av säsongen kommer vi (jag och Johan) vid varje mål/assist/vinst skänka pengar till Svenska kyrkans internationella kampanj ”Utrota hungern!”.

Johan skänker 50 för varje mål/assist/vinst och jag 100 (han öser ju liksom points…).

- Jag berörs självklart av att människor, framförallt barn, i så hög grad svälter och dör.  Genom att vara med på detta kan jag förena nöjet med att spela innebandy med nyttan att hjälpa medmänniskor, och jag hoppas att fler hakar på, säger Johan.

***

Precis! Vi hoppas att fler hakar på!
Tänk vad mycket roligare och effektivare detta initiativ blir om fler spelare runt om i vårt avlånga land ställer upp och skänker en summa pengar för varje mål och assist.
Är du målvakt kan du skänka pengar för varje vinst, och för varje insläppt mål…

Anmäl dig genom att höra av dig till oss på ett eller annat sätt…
Skriv till oss på Twitter, Facebook, skriv en kommentar på detta inlägg, eller ett sms till 0703065150 (jag).

Det spelar självklart ingen roll vilken nivå du spelar på!
Allt från ”Jobbinnebandy” till SSL! 

Under den pågående kampanjen kommer vi att publicera alla namn som är med både här och på Twitter/Facebook. Vi kommer även hålla koll på vem som ”leder” – d.v.s. vem som har samlat in mest pengar.

I slutet av säsongen görs själva betalningen (det kan göras på flera olika sätt, sms, plusgiro/bankgiro – mer om det då).

***

Alla insamlade pengar går oavkortat till utsatta och hungrande människor.
Brunnar, träd, små lån, getter, utbildningar i jordbruk och bevattningsteknik är exempel på vad denna kampanj bidragit till i historien.
Helt enkelt: allt som krävs för att människor ska kunna försörja sig själva!

I år är fokus främst på Bangladesh och Guatemala. Den intresserade kan läsa mer på följande länk: LÄS MER!

- Jag blir väldigt glad då jag hör detta initiativ. Hoppas verkligen att många spelare där ute kan tänka sig att haka på den här roliga idén. Dessa insamlingar är verkligen viktiga och de gör stor skillnad runt om i vår behövande värld, säger Åse Lindegren, diakon i Umeå Stadsförsamling.

 

2 kommentarer

  1. Hej Jakob och Johan!
    Vilket fantastiskt bra initiativ! Det är ju faktiskt så att hungern går att utrota om vi alla bidrar med det vi kan! Extra glad blir jag när ungdomar bestämmer sig för att förändra världen! Då finns det hopp för världens framtid!

  2. Jag skänker 10 kronor per mål som Storvreta D2 resp D3-lag gör i de återstående seriematcherna, samt 10 kronor per räddning som Emmy Lund gör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>