Bodén showade – försvaren usla

IBK Dalen var det bättre laget i matchen mot jumbon Karlstad, en match där lagen ärligt talat kändes rätt trötta. Redan i den första perioden tog laget kommandot i matchen – man tog snabbt en ledning med ett par mål som man sedan inte släppte. Bland annat lirkade Milan Tomasik in en boll från nära håll efter en vacker nedtagning på den långa bollen från Christian Hjort.

Under den första och den andra perioden ”ringde” det hela tiden. Efter första perioden hade de 1522 personer (imponerande publiksiffra!) fått se hela nio mål (Dalenledning 6-3) och även den andra perioden gav nio mål (5-4 till Dalen vilket innebar en ledning med 11-7).

I den sista perioden kändes det som att båda lagen bara ville spela av matchen, och det gjorde att den sista perioden blev chans- och målfattig. Dalen gjorde två mål av akademisk betydelse vilket fastställde slutresultatet 13-7.

– Det var en usel match från början till slutet. Vi sa att vi max skulle släppa in två mål, men släppte in sju. Jag är inte det minsta nöjd med det här, säger Dalen tränare Iiro Parviainen till Sportens Emmanuel Otterhall efter matchen. Allt enligt sportnu.se.

***

Alexander Bodén var mästerlig idag med sina tre mål och tre målgivande passningar. Yppersta världsklass – han gjorde vad han ville med motståndarna. Han och Ketil Kronberg är den dynamiska duon som måste prestera under kvartsfinalserien för att det inte ska vara golfsäsong när semifinalerna ska avgöras.

Höll hov i EXEL Arena.

Även Milan Tomasik var bra idag. Peder Bodén, som varit bland fiskpinnarna vid några tillfällen på sistone, visade gammalt gott slag i andraformationen.

Annars måste man verkligen, verkligen såga försvarsspelet. Karlstads målvakt lämnades under första och andra perioden helt åt sitt öde – och hade drygt 45 procent i räddningsprocent när vi gick in i den tredje perioden. Då hade han ändå gjort en hyfsad insats – problemet var att han inte fick någon som helst hjälp från sina medspelare.

Riktigt så var det inte för Fredrik Hörnkvist i Dalens mål. Hörnkvist var inte brännande het, men lämnade också några gånger själv med Karlstad-spelarna vilket förklarade varför Karlstad lyckades göra så många mål. Samtidigt ägnade sig Dalens försvarare, märkligt nog, med att spela fram Karlstads anfallare vid några tillfällen.

Känns väldigt rimligt att Karlstad åker ur Superligan. Man var inte nog bra idag, och de tolv poäng man plockat känns… som ett rimligt facit.

Nåja. Nöjer mig med att konstatera att det inte var någon större underhållning publiken bjöds (bokstavligen – det var fri entré på matchen idag) på. Dalen kan bättre, men det var som att båda lagen visste att Dalen skulle vinna idag.