Derbydags!

Så var det dags för derby i Allsvenskan – det andra i seriespelet, tyvärr inte lika hett som i höstas när båda lagen i allra högsta grad var med i kampen om förstaplatsen i serien. Nu är det, precis som Innebandyläktarcoachen konstaterade i sin blogg, betydelselöst men prestigefyllt.

Båda lagen har vad jag förstått haft svåra problem med skador och sjukdomar på sistone. Bland annat så missar Andreas Carlbom matchen för hemmalaget Thorengruppen, och det är inte bara han som är borta. Laget har varit få spelare under träningarna under veckan, mycket på grund av sjukdomar som går.

Även Umeå City har haft problem med sjukdomar veckan som varit. Citys målvakter Peter Löfgren och Simon Brändström är båda(!) tveksamma till matchen, den ene på grund av en krånglande hand, den andre käkar penicillin. De missade matchen mot Järfälla men ska enligt uppgift ha tränat i torsdags och ja… jag skulle bli förvånad om vi får se att båda inte spelar. Annars lär gamle City-keepern Eric Nygård vara aktuell för ett inhopp i målet.

Förutom målvakterna så är förstås Emil Johansson borträknad eftersom han är utlånad till Falun.

Förra matchen var en svängig tillställning med mycket kamp som slutade 6-10. Räknar kallt med liknande siffror och bra fart även idag – det lär bli en match som är rolig för publiken.

För City skulle en seger smaka gott efter en förhållandevis jobbig säsong. Det skulle ge lite upprättelse att inte förlora båda matcherna mot Thorengruppen. Thorengruppen kommer å andra sidan inte ge något gratis till City – ett derby är alltid ett derby. Jag tror verkligen att man vill ha 2-0 i seriespelet mot konkurrenterna.

Senaste omgången, då man mötte Järfälla, stod City för en bra insats då man vände och vann efter förlängning, trots Johan Nilsson i målet. Thorengruppen var i sin tur nära att tappa poäng mot FBC Uppsala, men avgjorde i slutsekunderna.

Om City vinner har de fortfarande en chans att nå andraplatsen. Vinner Thorengruppen är det klart att man kommer före City i tabellen. Matchen börjar kl 18.00 (avig matchtid?!) och spelas – så klart – på EXEL Arena.

***

Intressant läsning finns även på Umeå Citys hemsida – man har intervjuat skarpskytten Albin Andersson och fått hans tankar inför derbymatchen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>