Iksu ångar på

Iksu leder numera med 2-0 i matcher efter en knapp seger under gårdagen i Falu Kuriren Arena (inför blygsamma 302 åskådare).

Falun fick en smakstart men Julia Nordin replikerade snabbt vilket förmodligen var viktigt för resten av matchens gång.

Samma sak hände i andra perioden. Bara en minut efter Faluns 2-1 replikerade Iksu genom glödheta Victoria Wikström som gjort sju poäng på de två inledande matcherna (som inte på något sätt har spårat ur målmässigt).

Den som definitivt avgjorde matchen blev Frida Norström som gjorde 4-2 och 5-2 till Iksu i den tredje perioden. En ledning som blev för stor för Falun att plocka igen – trots att Johanna Holmbom, som bara är någon grad svalare än ”Vickan”, försökte så gott hon kunde.

***

Frida Norström har alltid varit stabil i Iksu-tröjan men det känns som att det är först nu hon får sitt stora genombrott. Jag skrev på vår Twitter att hon börjar hitta igen sin ”-jag-är-klippan-i-skellefte-form”. Hon BAR ju nämligen Skellefteå på sina axlar den där sista elitseriesäsongen.

I Iksu har hon av naturliga skäl blivit en i mängden bland alla fantastiska spelare.
Just nu, i Josefina Eiremos frånvaro, får hon dock blomma ut lite mer och synas bland de främsta.
Det förtjänar hon!

Såg henne som en outsider till landslaget för något år sedan. Fortsätter hon så här så kan den drömmen vara nära.
***

En annan del av eftersnacket kom att handla om Malin Marklunds tröja. Den är tydligen för stor.

– Jag får väl se det som en komplimang till mitt målvaktsspel, säger Malin – vilket jag tycker var bra sagt.

Tröjan blev inspekterad av domaren före matchen och han godkände den. Förstår inte hur Falun orkar bry sig. När utfallet dessutom blir att tröjan är godkänd så sprider det ju bara negativ energi att ha kollat upp det. Iksu får dessutom positiv energi.
Ungefär som att försöka mäta en vinkel som senare visar sig vara godkänd.

På onsdag avgörs den här matchserien när Iksu spelar på hemmaplan.