Holmsund City siktar uppåt

Något som inte gått bloggen helt obemärkt förbi är Holmsund Citys framfart i division III.

Laget har några riktiga profiler – inte minst bloggfavoriten Erik Zakrisson, Umeå FC-meriterade Jonas Nilsson, Lill-Kingen Johansson, gamle centerpudeln Tobias Boström osv.

I helgen var vår tanke att se matchen mellan Holmsund och Täfteå. Den matchen avgjorde vilka som kom tvåa i årets serie (som IBF Dalen överlägset sprungit hem).

Annat kom dock emellan, men jag gjorde en liten intervju med Holmsunds tränare Henrik Nygård för att höra om hans tankar.

– Matchen var väldigt välspelad och bjöd på många fina passningar samt mål. Vi tog kommandot direkt i första till 4-0 och i andra utökade vi till 10-1. I sista spelade vi av matchen och vann tillslut med 12-4, säger han.

logo

– Vi startade på två femmor och båda femmorna höll bra klass igår .Men en som utmärkte sig extra var Erik Larsson. Tycker även Jonas Vestin i målet förtjänar beröm samt Johan Sehlstedt (spelar hockey i tegs-à lag) som bara varit med i en månads tid som gör en riktigt stabil match, fortsätter Nygård.

Nu återstår det att se vad som egentligen händer med Holmsund. Klart är i alla fall att man vill uppåt.

– I och med att vi säkra andra platsen så får vi vänta och se om de blir div 2 nästa år . Förra året gick ju Umeå Norr och Nätra upp och vi åkte på målskillnad så vi väntar och ser hur det blir med det. Vi vill såklart upp, säger Nygård.

Han nämner också i slutet att man gärna fortsätter hemvändningstrenden. Bröderna Hjelm är två tänkbara värvningar liksom Magnus Wennberg som är en målvakt med ett förflutet i laget.

Övertalningsprocessen gentemot ”Zacke” är dessutom redan påbörjad…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *