Allsvenskan från i helgen

Helgsummeringarna har dragit ut lite på tiden, men till sist så ska jag ge mig i kast med att summera Allsvenskan. Serien tar slut nu i helgen, men har i praktiken varit avklarad för Umeå-baserade lagen några veckor nu.

Jumbon Sandåkern vann igen och tog sin fjärde seger för i år. 12-6 besegrade man nästjumbon FBC Uppsala med på hemmaplan, och det mest anmärkningsvärda var förstås Jesper Franssons åtta (sic!) poäng för hemmalaget. Fransson står nu på 39 poäng i Sandåkerntröjan den här säsongen vilket bara är fem poäng från topp 10. Ett väldigt fint facit, och något som gör att det borde finnas intresse från andra klubbar för honom.

Joakim ”Bagarn” Hagenmalm var inte iskall heller. Sex poäng från hans klubba, och han står på 40 poäng. Intressant se i helgens match om ”Bagarn” kan hålla undan och vinna Sandåkerns interna poängliga!

***

Thorengruppen förlorade för andra matchen i rad. Den här gången var det Järfälla man mötte på bortaplan. En poäng blev det dock eftersom Järfälla avgjorde i förlängning. Lite för mycket slarv gjorde att Thorengruppen, som enligt uppgift var bättre i matchen, torskade. Målskyttar blev Mats JonssonDaniel Jernberg och Nicklas Forslöf.

Det blev alltså Järfälla som drog längsta stråt när Daniel Delshammar sköt extrapoängen till hemmalaget 4.09 in i fjärdeperioden.

***

Umeå City såg ut att köra över KAIS Mora. City tog en 4-0-ledning i den första perioden, men sedan rasade det och till slut vann Mora med 9-6.

Notabelt är att Umeå City blev väldigt sargade under matchen och avslutade med få utespelare. Bland annat bröt viktige Johan Nilsson handleden.

3 kommentarer

  1. SSK har haft en tung säsong, men om man vill se lite ljust på det hela har en av våra killar (Jeppe) gjort 30 mål vilket han är bäst på av de allsvenska spelarna i stan..samt på delad 3:e plats i hela allsvenskan! Så om vi inte är bäst i serietabellen..är vi rätt bra på nåt iallafall. :)

  2. Har du helt rätt i ssk_fan! men om man spelar bredvid bagarn och timmy, nog ska det inte vara så svårt att lägga in bollar i öppen kasse?

  3. Så många mål i öppen kasse är det inte, dessutom gäller det att vara på rätt plats när chansen kommer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>